Reméljük, nekik is tetszik majd

2018.08.21. 15:04

10 meglepő név, amit magyar sztárok adtak a gyerekeiknek

Istenes Bence és Csobot Adél kisfiai a Nátán és az Ádin nevet kapták, Kulcsár Edina hamarosan világra hozza Medoxot. Milyen különleges nevek vannak még a celebvilágban?

Az Origo összegyűjtötte a 10 legérdekesebb gyermeknevet a magyar sztárvilágból.

Nátán és Ádin

Istenes Bence és Csobot Adél első kisfia a Nátán nevet kapta 2016-ban, akkor sok támadás érte a sztárpárt, a különleges választás nem tetszett mindenkinek. Lehetett sejteni, hogy a második kisfiúnak sem átlagos nevet választanak, a napokban született baba az Ádin nevet kapta. A nevek miatt a szülők különösebben nem magyarázkodtak, a Nátán jelentése Isten ajándéka, az Ádiné pedig finom, kedves – utóbbi annyira ritka, hogy újszülötteknek adott nevek körében a 2000-es és a 2010-es években nem szerepelt a 100 leggyakrabban adott férfinév között.

Medox

Mikor Kulcsár Edina műsorvezető és párja, Csuti megtudták, hogy fiuk lesz, döntöttek, és nem is akármilyen névvel rukkoltak elő. A kicsi még meg sem született, de a neve miatt már magyarázkodtak a szülők – áll a cikkben. Egy-egy papírra leírtak tíz-tíz nevet, ami nekik tetszik, és mikor összehasonlították a listáikat, egyetlen közös volt rajta, a Medox. Így egyértelmű lett a névválasztás. „Megnéztük, és természetesen lehet anyakönyvezni. Nyitott szemmel, füllel jártunk, mióta tudjuk, hogy gyermekünk lesz. Igen, tudjuk, hogy Angelina Jolie fiát Maddoxnak hívják. Férfias, jól csengő név, nyilván ennek is szerepe volt abban, hogy születendő kisfiunk a Medox nevet kapja” – mesélte nemrég a modell.

Mici és Venci

2015-ben Ördög Nóra kislányának a neve borzolta a kedélyeket, sokan nem értették, miért a Mici nevet választották. A TV2 műsorvezető aztán később elárulta, hogy miért döntöttek így: „Egy baráti összejövetelen voltunk, amikor valaki mesélt egy anekdotát Esterházy Miciről, aki színésznő vagy táncosnő volt. Palkóval egymásra néztünk, és egyből tudtuk, ha lányunk lesz, így fogják hívni.” Mici után a kistestvér is különleges nevet kapott, Vencelt Vencinek becézik a szülei – a név nagyon ritka, a 2000-es években nem szerepel a 100 leggyakoribb férfinév között.

Marián

A Marián nevet kapta Majka és Majoros Hajnalka nagyobbik fia 2011-ben, a szülők Marcinak becézik a kisfiút.

A név Magyarországon nagyon ritka, sokakat meglepett a választás, Majka csak ennyit árult el róla: „Elárulok egy titkot: a fiamat eredetileg Majoros Máténak hívták volna, de Hajnival végül rájöttünk, ez túl komoly név lenne neki.”

Zora

Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra közös gyermeke a Zora nevet kapta, ami nemcsak hangzása miatt különleges, hanem azért is, mert az ő neveiket egyesíti – ezt a színésznő később árulta el egy interjúban. „A Zora szláv név, jelentése: hajnal. A döntésünket az is befolyásolta, hogy így olyan mozaikszót kapunk, ami egyesíti a mi neveinket” – mesélte. A kislányt nagyon óvják a médiától a szülők, szinte soha nem szerepel sehol, közösségi oldalaikon sem mutatnak képeket róla.

Benedikt és Nataniel

A 29 éves volt szépségkirálynő, A Konyhafőnök VIP győztese, Dobó Ági is különleges neveket választott a fiainak: Benedikt 2013-ban jött a világra, öccse, Nataniel pedig 2016-ban érkezett. A fiúkat Nininek és Beninek becézik, rengeteg videót és képet mutat róluk a közösségi oldalain.

Zénó

Mádai Vivien kisfia a Zénó nevet kapta, ami szintén nem túl gyakori, a 2000-es években nem szerepel a 100 leggyakoribb férfinév között. A TV2 műsorvezetője és fogorvos párja nagyon várták a kicsit 2014-ben, akkor elárulták, hogy milyen különleges nevek jöttek még szóba.

„Nagy izgalommal várjuk a kicsi érkezését. A fiunk neve is megvan már: Zénónak hívják majd. Korábban a Mirkó és Zétény neveken is gondolkodtunk” – árulta el akkor.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában