Családvarázs

2018.12.27. 14:13

Az ázsiai konyhának is helye van Caramelék ünnepi asztalán

Senkinek sem nyilatkozott mostanában Molnár Ferenc Caramel, mert szeretett volna egy kis csendet, nyugalmat maga körül. A Családok éve honlapjával azonban kivételt tett.

Budapest, 2017. július 25. Molnár Ferenc Caramel interjút ad a Magyar Távirati Irodának egy budapesti fotóstúdióban 2017. július 24-én. Az énekes, dalszerzõ hetedik, stílszerûen 7 címû stúdiólemezét a Budapest Parkban mutatja be július 28-án. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mohai Balázs

- Most kezdenek kialakulni a hagyományaink, az utóbbi két-három évben már vannak visszatérő elemek is az ünnepeinkben – nyilatkozta a népszerű énekes-zenész a csalad.hu Családvarázs című sorozatának.

A fiatal családapa elmondta, hogy a karácsony nekik az új kezdet, az új remény ünnepe, évről évre ezt próbálják megélni ilyenkor. Caramel nem tagadta, fontosak számukra a közös étkezések, a karácsonyfadísz, az ajándékozás is, de ezek csak hangulatfokozó „speciális effektek”, külsőségek, amelyek nélkül, ha úgy alakul, ugyanúgy működnie kell a karácsonynak. – Ha nem működik, akkor ott valami baj van, bennünk – tette hozzá.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=B5RxPApNXjc

Caramel elárulta: míg gyerekkorában a tradicionális magyar ételek kerültek az ünnepi asztalra, ma már ezek mellett felesége révén, aki félig távol-keleti származású, megjelennek az ázsiai konyha ünnepi ételei, sőt az európai evőeszközök mellett az evőpálca is.

Az énekes felidézte azt is, ahogy gyerekkorában, szülei rosszallása ellenére, testvéreivel lelopkodták a karácsonyfáról a szaloncukrot, majd azt, ahogy édesapja is lebukott egyszer a fa dézsmálása közben.

- A cigánytelepen nőttem fel, ott az ünnepek is dinamikusabbak kicsit: kölcsönös rokonlátogatások, közös étkezések, beszélgetések három napon keresztül, ezek nagyon hiányoznak a mai világból – vélekedett Caramel, aki arra buzdított, ne csak a hitvesünkkel és a gyermekeinkkel legyünk együtt ilyenkor, hanem töltsünk minél több időt a szüleink és a távolabbi hozzátartozóink társaságában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában