Megdöbbentő hasonlóság

2018.12.16. 08:45

Kamarás Iván: azt hittem, én vagyok Darvas Iván

Csak finoman fogalmazunk, amikor azt mondjuk: a két színész úgy hasonlít, mint két tojás.

Fotó: Császár Bálint

Kamarás Ivánt eddig is a legnépszerűbb magyar színészek közé sorolhattuk, a Korhatáros szerelem című sorozat pedig csak növelte a rajongók számát és lelkesedését. A közkedvelt előadóval a Bors Online készített interjút, melyből az is kiderült, „rettegett” Iván-e Kamarás, hiú-e valójában, és hogy mit mondott róla Darvas Iván, akivel igencsak hasonlítanak egymásra.

A színész a Borsnak elárulta, hogy épp harcművészetekkel foglalkozik, és jógázni is jár: így tartja formában magát. „A testem a munkaeszközöm, kötelességem karbantartani” – mondta Kamarás, aki némi humort sem nélkülözve azt is hozzátette:

„Egy színész ne legyen hiú? Ismeri a mondást, minden színész nő! Ebből élünk. Képzelje el, ha nem figyelnék rá.

Fontos, hogy nézünk ki. Ha elhíznék, azzal csesztetnének, így meg azzal, hogy hiú vagyok.”

 

Kamarás Iván színész haját igazítják Géczy Dávid első nagyjátékfilmje, a Game Over Club forgatásán a budapesti Rácz Fürdőben 2018. augusztus 18-án.
MTI Fotó: Mohai Balázs

A Korhatáros szerelem című műsor sztárja saját habitusáról szólva így viccelődött: „Féljenek csak tőlem! Mindenki. A színészkollégák is. És most is hülyéskedek. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Aki velem kedves, tisztelettudó, azzal én is az vagyok. Nem rejtem véka alá a véleményem.”

A színész december 22-én a fővárosi Orfeumban mutatja be új műsorát Egy fess pesti este az Orfeumban címmel. Kamarás felfedte a koncert kulisszatitkait: mint mondta, a húszastól a hatvanas évek legjobb magyar dalait énekli majd gypsy swing stílusban. „Mese­autó, Jamaikai trombitás és A Nagy Duettben énekelt Villa Negra is elhangzik a Valami Swing zenekar kíséretében. Mondok olyan anekdotákat is, amelyeket eddig csak a szakma ismert a színészbüféből” – sorolta a színész. Azt is elárulta, hogy Darvas Iván is megjelenik majd a műsorban.

„Amikor jelentkeztem a főiskolára, egy David Bowie-számmal próbálkoztam. Azt mondták: jó, de gitárt legközelebb ne hozzon, annyira azért nem volt jó.

Valaki a kezembe nyomta a Várj reám kottafüzetét, azzal mentem vissza. Ezt Darvas vitte sikerre. Na, ezzel adtam egy pofont a történetnek. Rögtön mondták: itt az új Darvas! Egészen addig nem értettem, miért mondják, hogy nagyon hasonlítunk, míg meg nem néztem a Liliomfit a tévében. Akkor azt hittem, én vagyok ott” – emlékezett vissza Kamarás, akit egyébként színészhasonmása élőben is látott játszani.

Fotó: Bors Online / Császár Bálint / Wikimedia

Erről így mesélt Kamarás Iván: „Iglódi elhívta a Brecht-vizsgánkra, kíváncsi volt, mit mond rám.

Azt mondta: „Az az előnyös külsejű fiatalember, az a valamilyen Iván, figyelemreméltó”.

Többször is találkoztunk filmekben, volt kapcsolatunk. Darvas csinált rólam is karikatúrát, amit kinagyítottam, kint is volt egy ideig a falamon. Nem egyszer kérdezték anyámat is Pécsett, hogy nem Darvas a fia apja? Hát nem. Még csak nem is találkoztak, úgy azért nehéz. A koncerten egyébként több titkot elárulok vele kapcsolatban, és a Kicsit szomorkás a hangulatom is elhangzik az emlékére.”

Borítókép: Kamarás Iván. Fotó: Császár Bálint

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában