A gyász hangjai

2019.01.16. 10:33

Dal készült a veronai áldozatok emlékére (videó)

Nélküled veled a címe annak a dalnak, amelyet Bornai Tibor írt a két évvel ezelőtti tragédia áldozataiért.

Budapest, 2017. január 23. Résztvevõk a veronai buszbaleset áldozatairól tartott megemlékezésen a nemzeti gyásznapon a fõvárosi Flórián téren található közlekedési balesetben elhunytak emlékmûvénél 2017. január 23-án. Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Bors Online cikke felidézi: a KFT volt dalszerző-billentyűse először nem merte elvállalni a feladatot, amikor az áldozatok szülei felkérték erre.

„Tavaly november elején az egyik elhunyt gyermek édesapja keresett meg, hogy írnék-e dalt a baleset kétéves évfordulójára. Először nagyon megijedtem az ezzel járó felelősségtől, el sem mertem vállalni, aztán úgy éreztem, olyan határtalan bizalmat kaptam, amit nem utasíthatok vissza” – nyilatkozta Bornai, majd hozzátette: a dal nagyjából egy hónap alatt készült el.

Bornai Tibor zenész, zeneszerző 2018. január 27-én.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Az alkotó bevallása szerint mindehhez rengeteg empátiára, csendre és koncentrációra volt szüksége.

Január 20-án lesz két éve, hogy Veronánál balesetet szenvedett egy főként magyar gimnazistákat és kísérőiket szállító busz, a tragédiában 17-en haltak meg.

Bornai Tibor dalát január 31-én élőben énekli el Karinthy Vera.

A dal:

Borítókép: Résztvevők a veronai buszbaleset áldozatairól tartott megemlékezésen a nemzeti gyásznapon a fővárosi Flórián téren található közlekedési balesetben elhunytak emlékművénél 2017. január 23-án.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában