régi álmuk válik valóra

2019.02.06. 15:21

Csütörtökön megnyílik Bagi-Nacsa Orfeuma

A kéthetente jelentkező műsor a klasszikus kabaré legjobb korszakát hozza el a Duna TV nézőinek.

2019.01.30. Bagi Iván és Nacsa Olivér.

Forrás: MTVA

Fotó: Zih Zsolt

„A magyar kabaré műfaja manapság kiveszőben van, kevesen foglalkoznak vele, így jött az ötlet hogy ötvözzük a régi klasszikus kabarét a maival – mesélte a műsorról Nacsa Olivér.

Olyan jeleneteket igyekeztünk választani, amelyeket akárhányszor szívesen néz meg az ember, mint például a Bodrogi Gyula nevével fémjelzett Gyógyszertár jelenet vagy Alfonzó Mozart paródiája.”

A pesti, klasszikus kabaré – ha deklaráltan nem is – valójában hungaricum. Bár nem mi találtuk ki a műfajt, mégis hamar népszerűvé vált és futótűzszerűen hódította meg az egész országot.

„A díszlet is csodálatos lett szerintem. Az Orfeum atmoszféráját idézik a látványelemek, ahogy a karakterek és természetesen a bejátszások is – magyarázta Bagi Iván. Minden adásba meghívunk két sztárt, akik kommentálják majd az eseményeket” – tette hozzá.

A zenei paródiák is rendszeresek lesznek, hiszen a melódiák elválaszthatatlan részei a műfajnak, s erre kiváló lehetőséget ad majd az Orfeum zenei színpada.

„Szeretnénk, ha a nézők úgy éreznék magukat a képernyő előtt, mint ha itt ülnének velünk az Orfeumban – mondta Olivér. – Régi nagy álmunk válik valóra ezzel az új műsorral” – tette hozzá Iván.

Az 52 perces műsor első adását február 7-én, csütörtökön, 20:25-től vetíti a Duna Tv.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában