50 év után

2019.04.01. 08:55

Halász Judit újra együtt játszik régi partnerével

Bálint Andrással a Szerelmesfilm című alkotásban szerepeltek utoljára közösen.

Forrás: Friss Hús Fesztivál

Közel ötven év után ismét együtt szerepel a filmvásznon Halász Judit és Bálint András. A Bors Online-nak azt mondták: újabb ötven évet nem tudtak várni.

Lengyel Balázs új, Hármasban című rövidfilmjében ismét összehozta az 1970-ben készült Szerelmesfilm két fő­­szereplőjét. A mindössze ti­zenkét perces alkotásban a feleség, Veronika egy prostituálttal lepi meg betegeskedő férjét születésnapjára, ám a tervezett édes hármas nem úgy sül el, ahogy Veronika elképzelte – idézi fel a történéseket a Bors Online.

Halász Judit a Szerelmesfilm című filmben
Fotó: Wikimedia

„Ez a rövidfilm egy jó alkalom volt a színészi találkozásra, és az összhang ugyanúgy megvolt köztünk ak­kor is és most is” – meséli a portálnak a két év­vel ezelőtti for­gatásról a Kossuth- és Já­szai Mari-díjas színésznő. „A közös munka már csak a film témája miatt is nagyon mulatságos és jópofa volt számunkra, és újabb ötven évet már nem várhatunk arra, hogy ismét együtt dolgozhassunk Andrással” – tette hozzá.

Bálint András és Halász Judit a Szerelmesfilmben

Lengyel Balázs azt nyilatkozta: „Mindketten azt válaszolták, hogy ha a másik igent mond, akkor elvállalják a szerepet. Rá­juk is igaz, hogy ha egy rendező minél elismertebb és tapasztaltabb, sztárkaliberű színésszel dol­gozik, annál meglepőbb, hogy mennyire együttműködőek és nyitottak arra, hogy közösen létrehozzunk valamit. Könnyű volt velük dolgozni, nagyon jó meglátásaik voltak, és az én kéréseimet is nagy lelkesedéssel teljesítették” – mesélte a rendező.

Borítókép: részlet a Hármasban című filmből

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában