Dumbó

2019.04.15. 21:20

Magyar a repülő elefánt idomárja

Tim Burton barátságát is elnyerte az a magyar artista, akit a világhírű hollywoodi filmrendező szakértőnek kért fel a legújabb filmjéhez. Kristóf Krisztián fél évig dolgozott a Dumbó című produkcióban, ahol a cirkuszi jelenetek látványtervéért felelt.

Dumbo 2019 real TIm Burton. COLLECTION CHRISTOPHEL © Walt Disney

Forrás: WALT DISNEY / COLLECTION CHRISTOPHEL / AFP

Nosztalgikus és megható a 2019. év egyik legnagyobb produkciója, a Dumbó. A kiselefánt története a cirkusz köré épül, a hihetetlen látványvilág megteremtésére a világhírű Tim Burton egy magyar artistát kért fel.

- Nagyon bensősége volt az együttműködésünk, hiszen azon kívül, hogy cirkuszi szakértőként segíthettem, a kreatív folyamatba is bekapcsolódhattam – árulta el a Tv2 Tények című műsorának az alkotás kulisszatitkairól Kristóf Krisztián.

A szakember közel fél évig olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Danny DeVito, Michael Keaton és Colin Farrel. De magával a rendezővel is jó barátságot kötött.

Tim Burtont annyira lenyűgözte a magyar artista munkája, hogy köszönetképpen néhány másodperces szerepet is adott neki a filmben.

A szemkápráztató produkció titka a látványban rejlik, hiszen maga a főszereplő is az animáció által kel életre, természetesen három dimenzióban. A repülő elefánton 800 grafikus több mint két és fél évig dolgozott.

A Dumbó varzslatos világa néhány hónapra a Fővárosi Nagycirkuszba költözik, Kristóf Krisztián ugyanis egyedülálló repülő cirkuszt alkotott. A műsor a film látványvilágára épül. A világ legjobb bohócai is a fellépők között lesznek, akiknek a felmenői már Fellinivel és Zefirellivel is dolgoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában