mindenkit várnak

2019.06.21. 12:34

Az egész család talál programot a Bőköz Fesztiválon

25 helyszínen 80 rendezvénnyel – 400 fellépővel és kiállítóval – várja közönségét az összművészeti program-sorozat.

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A Bőköz Fesztivál négy ormánsági kistelepülés – Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi – és a Duna-Dráva Nemzeti Park Ős-Dráva Látogatóközpont immár országosan is ismert összművészeti program-sorozata. Minőségi rendezvényekkel és kulturális innovációkkal indítják útjára negyedik alkalommal az ország egyetlen karbonmentes fesztiválját.

A fesztiválon nincs célcsoport, jó szívvel és szeretettel várnak mindenkit, aki szereti a vidéket, a bensőséges, családias hangulatot.

Az idei fesztivál fő vendégei a Pécsi Tudomány Egyetem több intézete és kara (PTE Műszaki és Informatikai Kar, PTE Bölcsészettudományi Kar Kommunikációs- és Média Tanszék, Konfuciusz Intézet, Janus Egyetemi Színház), a Nemzeti Művelődési Intézet, a Siklósi Alapfokú Művészeti Iskola.

Az Ormánság Nagyszínpadon és a Bőköz Színpadon fellép – többek között – a Ghymes, Karácsony János James – LGT dalok, a Talamba Ütőegyüttes, a Hot Jazz Band, a Makam, a Rudan Joe Akusztik Band, a Tárkány Művek, a Misina Táncegyüttes.

A gyerekeknek, családoknak szól a Levendula Játszóház, Csernik Szende székely népmesemondó, a Pámpillás-bábszínház, Toma és Csapata és Krizsán Edith sakk nagymester folyamatos részvétele.

A Bőköz természeti, táji értékeit templomjáró körúton, Kincses Karikázó bicikli túrán, természetjáró túrákon az Ős-Dráva Látogatóközpont munkatársaival és Hideg József tésenfai polgármester vezetésével tanulmányozhatják az érdeklődők. De lesz Dél – Dunántúli Régiós Akadályverseny és Játszónap, Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye, óriás papírhajó-készítés és eregetés és pecaverseny is.

A Bőköz helyi jellegzetességeit a szaporcai Eperfa tájházban, a Cifra Házban, a kémesi Tájházban, a tésenfai Hagyományunk Őrzőházában láthatják a látogatók. Lesz „elszármazottak” kiállítás a drávacsehi Drávacsehóban, Dél Dunántúli Régiós Értéknap (Somogy – Baranya – Tolna megye) és kézműves vásár is.

1000% karbonmentes fesztivál!

A tudományos klímakutatások mostanra egyértelművé tették, hogy a 21. században soha nem látott küzdelem vár az emberiségre: el kell érnie a Föld légkörében található üvegházhatású gázok mennyiségének kontrollálását, ezért idén februárban 30 őshonos tájfajta gyümölcsfát ültettek el a települések fesztiválhelyszínein. A csemeték mind az Ormánságra jellemző tájfajta gyümölcsfák, melyek a drávai ártéri gyümölcsészet évszázados hagyományát jelenítik meg. Elültetésükkel nemcsak a Bőköz Fesztivál karbon-lábnyomát semlegesítik, hanem a génmegőrzés révén hozzájárulnak a táj biológiai sokszínűségének fenntartásához is.

Borítókép: Szarka Tamás a Ghymes együttes koncertjén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában