olaszos família

2019.06.26. 19:00

Rókusfalvy Lili igényli apja figyelmét

Rókusfalvy Pállal közösen vezeti a Duna Televízión futó Családi kör című műsort. 

Forrás: MTI

Fotó: Sárosi Zoltán

Két házasságból négy gyermeke született Rókusfalvy Pálnak. Az elsőszülött lányával csak kilenc évig élt együtt, és nem is dolgoztak közösen – mint a legnagyobb fiával –, mégis napi kapcsolatban voltak. Lili hasonlít rá a leginkább, épp ezért nagyon közel áll a szívéhez, ráadásul két évvel ezelőtt megajándékozta az első unokával is.

Mindent meg tudnak beszélni

Apa-lánya viszonyunk mindig is jó volt, erre nagyon büszkék mindketten. Nem telik el úgy nap, hogy ne beszélnének vagy ne küldenének egymásnak egy-egy fotót.

„Az már csak hab a tortán, hogy közösen is dolgozunk, ráadásul egy olyan műsorban, amely a családról szól” – mondta Rókusfalvy Lili a HOT! magazinnak. – „A témák, amelyekről beszélgetünk, minket is érintenek: olyanok, amilyenekkel minden család találkozik valamilyen úton-módon. Ám nem ez kovácsolt minket össze ennyire apával.

Még akkor sem szakadtunk el egymástól, amikor két éve férjhez mentem, és új családom lett. Sosem volt abból konfliktus, hogy milyen férjet választok magamnak.

Emlékszem, amikor szerelmi bánatomban hozzá fordultam, akkor azt mondta: kislányom, nekem mindegy, hogy kivel jössz haza, akár egy kecskével is, az a lényeg, hogy boldoggá tegyen téged, és te boldog legyél mellette! Hát, kecskét nem vittem haza, de a férjemet örömmel fogadta, az azóta született kétéves unokáját, Boldit is imádja.”

Lili a férjét is a családhoz való hihetetlen kötődésének köszönheti. Egy forgatáson találkoztak, Lili interjút készített a festőművészként dolgozó férfival.

„A férjem azt mondta, hogy akkor szeretett belém, amikor meghallotta, hogyan beszélek a családtagjaimmal telefonon: olyan sokszor mondtam el, hogy szeretem őket és puszilok mindenkit. Azt nem látta, milyen vehemens tudok lenni. Gyakran ütközöm apával, ilyenkor csattanunk egyet. De utána tudunk egymástól bocsánatot kérni. Azt nem szeretem benne, ha nem figyel rám. Én az a gyereke vagyok, aki még azelőtt szól neki, mielőtt megsértődne. Ilyenkor kapok egy nagy puszit, és megdumáljuk” – mesélte az M2 Petőfi TV műsorvezetőjeként ismertséget szerzett Lili.

Olaszos família

A család nem csak a piros betűs napokon jön össze, próbálják úgy szervezni az életüket, hogy a sok közös ponton túl is minél több időt töltsenek együtt. A gyerekei keveset látták Palit, mert éppen akkor élt aktív életet a médiában, ám ma már máshová teszi a hangsúlyt.

„Olaszos família a miénk, ha mindnyájan összejövünk, körülbelül negyvenöten vagyunk”

– mondja Rókusfalvy Pál. – „Szeretem összetartani a családot, szeretem, ha együtt vagyunk. Nálunk nincsenek olyan vastörvények, mint az én szüleim idejében, a polgári családban voltak annak idején. Ha apu leült az asztalhoz, mindenki csöndben maradt. Én ezt nem követelem meg. Fontos, hogy az összes gyerekem jóban legyen egymással, és legyen elérhető távolságban. Időnként emlékeztetnem kell őket arra, hogy én vagyok a családfő.”

Táncosnak készült

Lili már ötéves korában mindig a színpad közepére keveredett, a tánc volt a szenvedélye. Kilencévesen bajnoki címet szerzett versenytáncból. Tizenhárom éves korában megállapították, hogy tönkrement a csípője, és azt mondták, hogy soha többé nem táncolhat, de végül csak tizenkilenc évesen fejez­te be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában