Járvány

2020.03.30. 08:42

Csepregi Éva aktív életet él otthon (videó)

Több mint 20 napja nem mozdul ki otthonából Csepregi Éva, de a hétköznapjai mégis nagyon aktívan telnek. Térdműtéte óta sokat tornázik és legkevesebb napi 10 kilométert szobabiciklizik. Emellett házistúdiózik, főz, dalszöveget ír, tudományos tévéműsorokat néz, és hamarosan újra nekikezd megtanulni gitározni.

Csepregi Évának még március 5-én műtötték meg mindkét térdét. Az énekesnő azért döntött az operáció mellett, mert szeretett volna zavartalanul táncolni, biciklizni és kirándulni. A beavatkozást, azaz a Lipogems módszerrel végzett regeneratív kezelést Dr. Molnár Szabolcs végezte el az Istenhegyi Magánklinikán. Az ortopéd-traumatológus Éva hasából egy kevés zsírszövetet távolított el, majd a szövetekből származó tisztított, és nagy számú regeneratív képességgel rendelkező, aktivált sejtet tartalmazó szövetállományt befecskendezte a két térdébe, hogy az ott lévő sérült porcszövetek megújulását, gyógyulását segítse. A forradalmi eljárás lényege ugyanis, hogy ezek a zsírszövetből származó sejtek képesek átalakulni a szövet-környezetnek megfelelően, így a segítségükkel elkerülhető az állapot további romlása, és az ízület természetes módon „megfiatalodik”, az ízületi betegséggel, gyulladással vagy porckopással küzdők életminősége pedig jelentősen javul.

„A műtét után 1 órával haza is jöhettem. Egy hétig kellett pihentetni a térdemet, és azóta sokkal mozgékonyabb lettem”

– árulta el az énekesnő.

„Minden reggel talajtornázom 30 percet hason, háton és az oldalamon, illetve szobabiciklizem legkevesebb 10, de van, hogy 13 kilométert. Sőt, ha időm engedi, még esténként is tekerek.”

Éva komolyan veszi az otthonmaradást, a műtét óta egy alkalommal mozdult ki, amikor ügyeket kellett intéznie a bankban. De a napjai a négy fal között is aktívan telnek.

„Mióta ebben a lakásban élek, nem is nagyon főztem, most viszont naponta készítek valamit” – mondta Éva.

A napokban főztem gulyáslevest és rizses húst, sütöttem görögös csirkét, karajt és kenyeret is.

A neotonosokkal közben újravesszük azokat a dalokat, melyek erőt adhatnak ebben a nehéz időszakban. Mindenki otthonról dolgozik, én is a lakásban vettem fel az éneket.

A dalokat sorra hozzuk ki az interneten, a Holnap hajnalig már ki is jött. Emellett eldöntöttem, hogy újra megpróbálok megtanulni gitározni, ehhez a körmömet már levágtam.”

Csepregi Éva fontosnak tartja, hogy mindenki találjon magának otthonra extra elfoglaltságot.

„Én például iratokat rendeztem, ami beletelt három napomba” – mondta Éva.

A legjobb könyveimet is kiválogattam, amiket szeretnék újra elolvasni.

Vannak közte Müller Péter kötetek, és Mátyás király feleségének az élettörténete is. Továbbá tudományos tévécsatornákat nézek.”

Éva szerint még két fontos dolog van ebben a nehéz időszakban: ne bújjuk a híreket, és maradjon meg az optimizmusunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában