A Dal 2020 - döntő

2020.03.07. 08:15

Ma este kiderül, melyik lesz az év magyar slágere

A Duna Televízió és a Duna World csatornán 19 óra 35 perckor kezdődő showműsorban eldől, melyik produkció nyeri el az év magyar slágere címet és építheti tovább zenei karrierjét 75 millió forint összértékű nyereménnyel.

Budapest, 2019. december 17. Versenyzõk A Dal 2020 dalválasztó-show sajtótájékoztatóján 2019. december 17-én. A verseny kilencedik évada február 1-jén kezdõdik a Duna Televízió mûsorán. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A fináléba nyolc dal jutott a két akusztikus elődöntőből:

a Fatal Error (daluk címe: Néma), Rácz Gergő és Orsovai Reni (Mostantól), Takács Nikolas (Csendbeszéd), a Tortuga (Mámor tér 3.), Ember Márk (Tovább), Kóbor Zsóka és Polgár Patrik (Valamiért), a Nene (Későre jár) és a Turbo (Iránytű).

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; valamint Pély Barna Artisjus-díjas énekes-gitáros-zeneszerző véleményezi és pontozza.

A zsűri tagjai a dalok után csak szóban értékelnek, majd a nyolc produkció elhangzása után pontoznak 10, 8, 6 illetve 4 ponttal.

A négy legtöbb pontot szerző dal közül a nézők SMS-ben küldött szavazatokkal választják ki a verseny győztesét.

A mai műsorban két extra produkció is látható lesz.

Színpadra lép a tavalyi dalverseny győztese, Pápai Joci, Az én apám című számával, illetve a Csík Zenekar, akik a Csillag vagy fecske című dalukat adják elő.

A döntőben az is kiderül, ki nyeri A Dal Akusztik online szavazást és ezzel együtt a Petőfi Zenei Díj azonos kategóriájának elismerését.

A Dal 2020 két műsorvezetője Rókusfalvy Lili és Fehérvári Gábor Alfréd Freddie.

A Dal adása után, 21 óra 45 perctől exkluzív, színfalak mögötti információkkal várja a nézőket A Dal Kulissza. A műsorban az előadók és a zsűri is érdekességekkel szolgálnak a produkciókról, kulisszatitkokat osztanak meg a műsorvezetővel, Forró Bencével.

Az idei versenyről és a résztvevőkről A Dal 2020 honlapján – adal.hu -, valamint Facebook, Instagram és YouTube oldalán találhatóak részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.

Borítókép: Versenyzők A Dal 2020 dalválasztó-show sajtótájékoztatóján 2019. december 17-én. A verseny kilencedik évada február 1-jén kezdődik a Duna Televízió műsorán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában