Járvány

2020.06.29. 10:07

Koronavírus okozhatta a 100 éves Bálint gazda halálát

Otthonának ajtajára kitették a piros karanténcédulát, a halálhíre után nem sokkal pedig a kormány vírusinformációs honlapján megjelent: elhunyt egy 100 esztendős férfi beteg.

Budapest, 2019. március 9. Bálint gazda (Bálint György kertészmérnök) a Magyar Szocialista Párt (MSZP) budapesti nõnapi rendezvényén, ahol közéleti díjat vett át 2019. március 9-én. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A Magyar Nemzet sajtóértesülésekre hivatkozva arról ír, hogy a 100 éves Bálint György szervezetét a tüdőgyulladás győzte le. Mint írják, a Pulitzer-díjas újságíró, kertészmérnök hozzátartozója arról beszélt, hogy Bálint Györgyöt négy napig a siófoki kórházban kezelték, a harmadikon végeztek koronavírustesztet, amely negatív lett. Ezután került egy főváros közeli intézménybe, ahol pár nap után szintén volt egy negatív teszteredménye. Ám a kétoldali tüdőgyulladás miatt újabb tesztet végeztek, ami már kimutatta a vírust, de mire az eredmény elkészült, a beteg elhunyt.

Bálint György mellett ott volt a felesége, aki még el tudott búcsúzni a párjától. Ekkor még maga sem tudta, hogy másnap értesítik: karanténba kerül, mert férje koronavírus-fertőzött volt.

A lap úgy tudja, mivel Bálint gazda felesége jelenleg is karanténban van, így a temetéssel megvárják a kéthetes vesztegzár leteltét. Bálint György temetése nyilvános lesz, július 14-én 11 órakor a Fiumei úti sírkertben helyezik örök nyugalomra az ország legkedveltebb kertészét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában