bizonytalanság

2020.10.18. 13:00

Eperjes Károly a fiatalokat tanítja a szerelemre

A színész-rendező életére nagy hatással van a vírus, és aggodalomra is bőven lenne oka. Ám ő másképpen vélekedik! Őszintén mesélt életének e különös időszakáról.

Eperjes Károly MTI Fotó: Kovács Tamás

Fotó: Kovács Tamás

Nincs könnyű dolga a Kossuth- és Jászai-díjas művésznek: miközben lázasan dolgozik a legújabb előadásán, a vírus okozta állandó bizonytalanság és kétség az ő életére is hatással van – írja a HOT nyomán a Vasárnap Reggel hétvégi magazin.

Bevallom, a pandémia miatt féltem a családomat és mindenki mást is. De ha aggódom, akkor belebetegszem. Szent Pio atya is azt mondta egyszer, hogy az aggodalmaskodás rosszabb, mint maga a betegség. Ehhez tartom magam. Nekem annyi a dolgom a színházban és a családban egyaránt, hogy nincs időm ezen idegeskedni. Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne essen apátiába, mert különben hamarabb bajba kerülhet! Előfordulhat, hogy én már oxigénpalackkal kórházban vagyok, amire ez a cikk megjelenik. De előre minek idegeskedjek ezen? – véli a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

A Pesti Magyar Színház rendezőjének alig néhány hete volt színpadra vinni Shakespeare legendás szerelmi drámáját, de a kollégáival mindent megtettek, hogy megszülessen az őszi premier.

Rómeó és Júlia szerelmi története örök klasszikus egy fantasztikus szerzőtől. Nem baj, ha momentán az ifjúság tanulja a szerelmet! – mondta nevetve Eperjes Károly.

Nehézség volt, hogy a COVID miatt januárban leálltunk a próbákkal, pedig már szinte kész volt a darab. Közben négyen elszerződtek tőlünk, így nyolc új akadémistával dolgoztunk, akik szerencsére nagyszerűen alakítják a karaktereket. Ugyan mindent újra kellett kezdeni, de egy csodálatos gesztust kaptam a társulattól. Három és fél hét alatt raktuk össze a cseppet sem egyszerű darabot, és tökéletesen sikerült. Hatalmas köszönettel tartozom mindenkinek!

Legendás szerepek

A művész a pályája során olyan legendás karaktereket alakított, amelyek örökre egybeforrtak a nevével. Ő volt Józsi a Legényanyában, és tökéletesen hozta Hippolytot, a lakájt is. Az egyik legemlékezetesebb drámai szerepe gróf Széchenyi István megformálása volt A Hídember című történelmi alkotásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában