Ország-világ

2020.11.04. 10:57

Élefogytiglan vár arra a dílerre, akinél 200 millió forint értékű drogot találtak

Életfogytiglani szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt az ügyészség azzal a férfivel szemben, aki egy bűnszervezetet hozott létre és kábítószerrel kereskedett.

Fotó: Shutterstock

A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerrel, bűnszervezetben és társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken három férfival és egy nővel szemben.

A vádirat lényege szerint a 48 éves első rendű vádlott, édesanyjával, a másod rendű vádlottal, valamint két társukkal 2018. novemberétől olyan bűnszervezetet alakított ki és vezetett, amelynek fő tevékenysége kokain és szintetikus drogok Hollandiából Magyarországra beszállítása és itthoni értékesítése volt.

A nyomozás megállapította, hogy drogbehozatalhoz az első rendű vádlott rendelkezett holland kapcsolatokkal, így az árut ő rendelte meg, majd a vádlottak Magyarországon autót béreltek és azt valamelyikük kivitte, miközben a többiek a Budapest- Eindhoven – Budapest repülőjárattal kísérték őt.

A megvásárolt drogot a bérelt autók karosszériájába rejtették el, úgy hozták be Hollandiából, majd egy óbudai lakásban raktározták és onnan adták el.

A legutolsó szállítmány 2019. január 12. napján este érkezett Magyarországra, amikor a vádlottak elfogására a bűnszövetkezet egyik tagjának garázsában sor került. Éppen a szállítmány rakodták ki a bérelt gépkocsiból. Mintegy 5 kilogramm kokaint és 50 ezer darab amfetamin tablettát foglaltak le.

Az anya és fia letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást és mivel már ítélték el őket kábítószer-kereskedelem bűntette miatt, ezért ők különös visszaesőnek tekinthetők. Ez az oka annak, hogy a 48 éves első számú vádlottra, életfogytiglani szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában