Ország-világ

2020.11.06. 14:40

Elképesztő! Álrendőr zsarolta a koldust

Elvette a pénzét, börtönnel fenyegette.

A megalapozott gyanú szerint a madarasi férfi 2020 októberében Baja belvárosában több alkalommal odament az utcán kolduló sértetthez és valótlanul azt állította, hogy rendőrként dolgozik – írja az Ügyészség.

A gyanúsított – koldulás miatti büntetésként – összesen 2.800 Ft készpénz átadására vette rá a sértettet, azzal fenyegetve, hogy ellenkező esetben megbilincseli és a szekszárdi börtönbe viteti.

2020. november 1-jén délután a gyanúsított ismét azzal fenyegette meg az utcán kolduló férfit, hogy amennyiben nem adja át a koldulással összegyűjtött pénzt, akkor bilincset tesz rá és rendőr kollégáival börtönbe viteti őt, majd el is vette az összegyűjtött 2.000 Ft készpénzét.

A bajai rendőrök a gyanúsítottat őrizetbe vették és hivatalos minőség színlelésével folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű, feltételes kedvezménnyel nemrégiben szabadult férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta.

A nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyetértve a szökés elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntés ellen a gyanúsított fellebbezett, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!