a lakástűz csak álca volt

2020.12.17. 13:08

Brutális kettősgyilkosság Kaposváron – az elkövetőt a tűzoltók mentették meg, azóta szökésben van

Több emberen elkövetett emberöléssel és közveszély okozással vádolnak egy palesztin származású, izraeli állampolgárt. A férfi megfojtotta kaposvári barátnőjét és annak anyját, rájuk gyújtotta a lakást, majd elhagyta az országot.

Forrás: Somogy Megyei Főügyészség

A 31 éves, palesztin származású, izraeli állampolgárságú férfi , 2018 októberében többször felment barátnőjéhez, aki az édesanyjával egy kaposvári albérletben lakott, azonban az anya nem nézte jó szemmel lánya kapcsolatát. Az volt a kifogása, hogy a férfi féltékeny volt barátnőjére, emiatt agresszíven viselkedett vele és el akarta érni, hogy az ne találkozzon más férfiakkal a felügyelete nélkül – írja közleményében a Somogy Megyei Főügyészség.

Fotó: Somogy Megyei Főügyészség

A vádlott agresszív, számon kérő viselkedése miatt a lány szakított vele, de másnap kibékültek, így pár nappal később, 2018. október 21-én, a férfi a barátnőjénél maradt éjszakára.

A hajnali órákban a felkelt és barátnője mellől átment a másik szobában alvó édesanyához, akinek egy puha anyaggal befogta orr- és szájnyílását, az asszony pár perc múlva életét vesztette, megfulladt.

Visszament a még mindig alvó lányhoz, akit édesanyjához hasonló módon fojtott meg.

A vádlott az anya halála után meggyújtotta az ágyat, megvárta, amíg a berendezés lángra kap, majd a barátnője szobájában is több helyen tüzet okozott. Innét a szoba erkélyére menekült és segítségért kiabált azt a látszatot keltve, hogy a tűzeset áldozata.

A vádlott gyújtogatása miatt a lakás nagyrészt kiégett, szakszerű tűzoltás hiányában a tűz átterjedhetett volna a szomszédos lakásra is.

Fotó: Somogy Megyei Főügyészség

A tűzoltók mentették ki, egy napig kórházi kezelésre szorult, de már akkor rögtön szervezni kezdte hazautazását, az eset másnapján személygépkocsival Belgrádba, majd onnan repülőgéppel Izraelbe utazott.

Még azelőtt elhagyta az országot, hogy a szakértői vizsgálatok eredménye alapján kiderülhetett volna, hogy a sértettek nem baleseti tűz, hanem emberölés következtében vesztették életüket.

A férfi pontos lakóhelye azóta sem ismert. A Kaposvári Járásbíróság nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki ellene, kiadatási eljárása folyamatban van az izraeli igazságügyi hatóságoknál. Távollétében az ügyészség több emberen elkövetett emberölés és közveszély okozása miatt nyújtott be vádiratot a Kaposvári Törvényszékhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában