Brutális

2020.12.03. 22:15

Egy híd alatt megszülte, majd kegyetlenül megölte csecsemőjét egy pásztói nő, ez vár rá

El akarta titkolni terhességét, ezért megölte és feldarabolta az újszülöttet, majd a folyóba hajította.

Forrás: Shutterstock

Az egész országot megrázta az a brutális csecsemőgyilkosság, amit a pásztói nő követett el még 2018 januárjában. Az esetre úgy derült fény, hogy egy kutya megtalálta a halott kisbaba fejét. A rendőrök rövid időn belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 34 éves pásztói nőt.

Az ügyben most született ítélet: a nőt tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a Balassagyarmati Törvényszék első fokon

– írja a nool.hu.

A nagy port kavart ügy tárgyalássorozatának elsőfokú lezárását jelentős médiaérdeklődés kísérte.

Az eljárást vezető dr. Szepesi Ágnes törvényszéki bíró indoklásában kifejtette, a bíróság az ügyészi vádindítvánnyal lényegi tekintetben azonos tényállást állapított meg.

A részletek elemzése során kitért arra, hogy a közvetlen és közvetett bizonyítékok egyértelműen H. Mónika bűnösségére utaltak, ráadásul a vádlott beismerő vallomásában részletesen sorolta fel,

hogy a családja előtt titokban tartott terhességet követően a pásztói patakparton 2018. január elsején, délelőtt megszült gyermekét – akit halottnak hitt – milyen módon darabolta fel.

A tárgyaláson az is kiderült, hogy az áldozat koponyáját legalább hatszor minimum közepes erejű ütés érte, amelyek közvetve hozzájárultak a halálához.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=g3km80jzTyQ&feature=emb_logo

Az ügyész elfogadta az ítéletet, míg a vádlott és ügyvédje háromnapos haladékot kért a fellebbezés benyújtásához.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!