fájdalom

2020.12.16. 19:19

„Labilis vagyok, de próbálok erős maradni” – zokogva gyászolja feleségét a magyar színész

A házaspár 45 évet töltött el egymás mellett szeretetben.

Budapest, 2015. szeptember 23. Körtvélyessy Zsolt színész a Hogy volt!? címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTVA / Zih Zsolt

Fotó: Zih Zsolt

Férje és lánya csütörtökön vesz végső búcsút a 67 éves korában elhunyt színésznőtől, Egerszegi Judittól. L. L. Junior feleségének édesanyja még halála előtt is készült a karácsonyra, holott tudta, súlyos betegsége miatt nem biztos, hogy együtt ünnepelhet szeretteivel. A gyászoló özvegy, Körtvélyessy Zolt színművész is tudja, nehéz napok állnak előttük.

„Judit tudta, hogy nem lehet velünk szenteste, ezért elmondta a lányunknak, Kingának, hogy vett nekünk ajándékot, amiket gondosan el is rejtett otthon. Megmondta, hol vannak a meglepetések, és azt kérte, tegyük majd be a fal alá, és csak este nyissuk ki, így velünk lehet.” – nyilatkozva könnyek között Körtvélyessy Zsolt a Blikknek. A cikket a Ripost szemlézte.

Körtvélyessy Zsolt színész Makk Károly Kossuth-díjas filmrendezõ temetésén a Fiumei úti sírkertben 2017. szeptember 9-én
Fotó: MTI / Soós Lajos

A színész számára segítséget jelent a családja, illetve a remény, hogy hamarosan újra színpadra állhat.

„Nagyon nehéz ez... Labilis vagyok, de próbálok erős maradni, az élet megy tovább. A lányom, Kinga, a kisunokám, a családom éltet, és az, hogy újra színpadra állhassak. Nehéz napok várnak ránk, csütörtökön lesz a temetés, jobban mondva a megemlékezés.

A feleségem azt kérte, csak Kinga és én legyünk ott, amikor elszórjuk a hamvait, nem volt konkrét hely, amit megjelölt, a szélben akart szállni. Nem akart nagy felhajtást, sírt sem akart, nem akarta, hogy nyomot hagyjon a világban. Azt szerette volna, ha a lánya és az én szívemben él tovább.”

– mondta Körtvélyessy Zsolt, akinek ősszel született meg unokája, Kinga és L. L. Junior lánya.

Borítókép: Körtvélyessy Zsolt színész a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának stúdiójában 2015-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!