Ország-világ

2020.12.11. 11:47

Őrizetbe vették a vírustagadó Gődény Györgyöt, hajnalban törtek rá a rendőrök

Őrizetbe vette a Nemzeti Nyomozó Iroda Gődény Györgyöt, egy, a Gődény Facebook-oldalára kirakott poszt alapján.

Forrás: Bors

Állítólag Gődény Melinda írta a posztot, miszerint hajnalban érkeztek ki hozzájuk a Nemzeti Nyomozó Iroda emberei. Házkutatást tartottak, lefoglaltak vagyontárgyakat és őrizetbe vették Gődény Györgyöt – szemlézte a posztot a Ripost.

„Hajnalban megszálltak bennünket, majd házkutatás és lefoglalás után Gyurit elvitték” – fogalmazott Melinda.

Gődény az ország legismertebb vírustagadója, aki rendszeresen lázítja a hozzá hasonlóan tévesen gondolkodókat, sokak életét veszélytetve ezzel. Legutóbb csütörtök este buzdította arra a híveit, hogy kürtökkel, sípokkal tüntessenek a járványügyi intézkedések ellen.

A rendőrség több helyen tartott házkutatást

Gál Kristóf pénteken az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján elmondta, a rendőrség folyamatosan figyeli a vírustagadó, vírusszkeptikus cikkeket, közléseket, állításokat, és amennyiben felmerül, hogy a közlés jogszabályba ütközik, eljárást indít.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több hete indított eljárást egy ilyen ügyben,

és pénteken négy olyan személyhez köthető helyszínen tartottak házkutatást, akik „a vírusszkeptikus tartalmak hangadói”.

A rendőrség az eljárást rémhírterjesztés miatt folytatja, de felmerül a hatósági rendelkezés elleni uszítás büntette is – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában