Megnyugtató a számára

2020.12.03. 09:35

Megható fotó: Felesége hordja tovább Benkő László legendás kalapját

Szerda délután vettek végső búcsút Benkő Lászlótól a Farkasréti temetőben.

Budapest 20181212 Vegyes 2018 Ősz Benkő László zenész billentyűs zeneszerző Omega Együttes tagja Fotó: Tumbász Hédi Nemzeti Sport

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Tumbász Hédi

Az Omega legendás billentyűsének már a megjelenése is felejthetetlen volt. Hozzátartozott az a fekete kalap, ami nélkül ki sem mozdult otthonról. Épp ezért felmerült a kérdés, vajon mellé temetik-e kedvenc fejfedőjét – írja a Ripost.

A 77 éves korában elhunyt Benkő László vitathatatlanul a magyar zenei élet egyik legemblematikusabb alakja volt.

Megjelenéséhez hozzátartozott a kalap is, ami nélkül soha nem mozdult ki otthonról.

A fejfedő a legendás billentyűs védjegyének számított. A sok közül a kedvence egy fekete, börfonatos, arany Szent Koronával díszített kalap volt. Felmerült a kérdés, hogy vajon vele együtt temetik-e el, hiszen számos híresség esetében előfordult hasonló rituálé.

Már a temetésen is ott volt Zsuzsa asszony fején a híres kalap
Fotó: Ripost

 

A Ripost megtudta, a kalapot azért nem temetik Benkő mellé, mert a zenész özvegye, a gyászoló Zsuzsa asszony megfogadta, mostantól ő hordja a fejfedőt. Így úgy érezheti: férje kicsit közelebb van hozzá.

„Nem temettük mellé, mert anyu azt szeretné, ha mostantól ő viselné apu kalapját. Megfogadta, hogy a következő harminc évben nem visel majd mást.

Ott van benne apu illata, kicsit olyan, mintha még itt lenne”

– mondta Benkő Balázs, a zenész fia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában