Ország-világ

2020.12.26. 06:25

Te vagy a mi hősünk! – így köszönte meg a rendőrség a rendőrnőnek, hogy megmentette társa életét

A rendőrség köszönetet mondott annak a hős rendőrnőnek, aki lelőtte Újpesten azt az agresszív férfit, aki egy társasház lépcsőházában többször megszúrta társát.

Forrás: Koncz Márton / Origo

Mint ahogy arról beszámoltunk, csütörtök reggel bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy Újpesten a Kassai utca egyik társasházának lépcsőházában,

egy agresszív férfi üvöltözik, több lakás ajtaját is rugdossa

A férfi látogatóba ment valakihez, aki nem engedte be. A bejelentésre kiérkező rendőrök egyikét az agresszív férfi egy konyhakéssel többször megszúrta. A 26 éves őrmester az arcán, a combján és a hasán is megsérült.

A rendőr társa, egy 23 éves őrmesternő több lövést leadott, hogy védje kollégáját.

A támadó a helyszínen meghalt.

A megkéselt rendőrt kórházba szállították, életmentő műtéten esett át, mert a szúrások több létfontosságú szervét is érték.

A rendőrség a közösségi oldalán mondott köszönetet a hős rendőrnőnek – írja az Origo.

„Szolgálsz és védesz. Ahogy arra felesküdtél.

Köszönjük a példaértékű helytállásodat, amivel megmentetted a társad, társunk életét. Kivételes rendőr vagy Erika, tegnap óta már a Hősünk!

Büszkék vagyunk Rád! Péter gyógyulásáért minden rendőrszív együtt dobban – írták a posztban.

Ebből az is kiderül, hogy Erika a társa mellett virrasztott és addig nem ment haza a kórházból, amíg kollégája fel nem ébredt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában