felfoghatatlan

2021.01.26. 14:50

Borzalom: szüleik után a nevelőapa is szexuálisan zaklatta a baranyai testvérpárt

Több éven keresztül zaklatták és használták ki szexuálisan azokat a gyerekeket, akiknek nevelőszülőkhöz kerülve újra át kellett élniük a borzalmakat. A szülők korábban börtönbe kerültek, most a hivatásos nevelőszülőt is letartóztatta a bíróság.

A testvéreket, négy lányt és két fiút még 2012-ben higiéniai körülmények miatt emelték ki egy baranyai családból. A család egy húsz négyzetméteres házikóban élt, ahová még a háziállatok is bejártak.

Az egész család egy szűkös ágyban aludt, ahol a gyerekek elmondása szerint a szörnyűségek megtörténtek.

Verték, kínozták őket, szexuális tárgyként tekintettek rájuk. Nem volt mit enni, néha döghús került az asztalra.

Sokszor kikaptunk aputól és anyutól, például, ha nem mentünk el csikket szedni. Legtöbbet a kisöcsémet kínozták, bezárták a szekrénybe és nem kapott enni

– ezt a legnagyobb lány mondta el az igazságügyi pszichológusi szakvéleményben.

Fotó: Bors

 

Az egyik fiú pedig részletesen beszélt a szexuális kizsákmányolásról is, amit apjától és anyjától is elszenvedett. Az apát, B. Vendelt 15, feleségét, Máriát 13 év letöltendő börtönre ítélte a Baranya Megyei Bíróság 2013-ban. A gyerekek néhány faluval távolabbra, egy másik településre kerültek.

Pár évig viszonylagos nyugalomban élhettek, majd elölről kezdődött minden

A zaklatások tavaly novemberig tartottak, amikor a nevelőapát, az öt­venéves O. Ferencet előzetes letartóztatásba nem tették. A legnagyobb lány erről nagynénjé­nek mesélt.

A lányokat rendszeresen takarítani küldték különböző házakhoz, a pénzt pedig elvették tőlük. Meg is verték őket, és volt, akit szexuálisan is zaklatott a nevelőapa.

mondta a Borsnak a gyerekek nagynénje.

Fotó: Bors

A településen már mindenki hallott az esetről. A szomszédok szerint a gyerekeket az utánuk járó támogatás miatt fogadták be, azt többször látták, hogy nem bánnak velük szépen, de a szexuális zaklatást nem tudják elképzelni a nevelőapáról. O. Ferencet a Pécsi Járásbíróság letartóztatta tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és négyrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette alapos gyanúja miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!