Ország-világ

2021.01.12. 07:39

Nem húzta le a redőnyt, ezért kellett meghalnia egy nőnek

Egy 82 éves férfi soproni otthonában ellökte hasonló korú feleségét, aki magára hagyva meghalt. Tettéért akár hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádiratának tényállása szerint a házaspár gyakran veszekedett egymással. Ilyenkor a most 82 éves férfi gyakran dobott különböző tárgyakat, kést, lábast, tányért a hasonló korú felesége felé, de sérülést ezekkel soha nem okozott. 2019 tavaszán, a vádbeli napon a férfi azért haragudott meg feleségére, mert nem húzta fel a redőnyt az otthonuk alsó szintjén lévő ablakokon, mire ő hazaért a horgászatból. Ekkor egy poharat dobott a konyhában álló sértett felé, aki a pohár elől elhajolt. Ezt követően a férfi a konyhából – lábassal a kezében – az udvarra indult halat pucolni – írja a kisalfold.hu.

A felesége a konyhaajtóban útjában volt, ezért – sérülésokozási szándék nélkül – könyökével meglökte őt. Az idős asszony a lökéstől a konyhaajtóval szemben lévő padlásajtónak dőlt, majd onnan a földre csúszott. Esése következtében combnyaktörést és kulcscsonttörést szenvedett el.

A férfi a feleségét szitkozódások közepette magára hagyta. Az asszonyhoz aznap délután lánya hívott mentőt.

A kórházban másnap megműtötték, de ébreszthetetlen állapotba került és hat nappal később elhunyt.

A combnyaktörés és a kulcscsonttörés, valamint a halál között közvetett ok-okozati összefüggés állapítható meg – közölte az ügyészség. Az ügyészség a férfit gondatlan emberölés vétségével és minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja. Vele szemben – a halmazati szabályok alapján – hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható. A nyomozás során a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!