vajon megmenti?

2021.01.21. 07:50

Szilágyi István fiára életfogytiglan vár, ezen csak az édesanyja változtathat

Szinte bizonyos, hogy Szilágyi Péterre életfogytiglani börtönbüntetés vár édesapja a legendás színész meggyilkolásáért. Ezen csak egyetlen ember változtathat...

Forrás: Ripost

Fotó: MATE BALOGH

Szilágyi István fia 2020. május 3. óta van letartóztatásban, miután a gyanú szerint brutális kegyetlenséggel, szó szerint halálra verte az idős, védekezésre képtelen színészt. Szilágyi Péter eleinte tagadta tettét, majd önvédelemre hivatkozott. Feltehetően életfogytiglani szabadságvesztés vár majd rá tettéért – írja a Ripost.

A sors különös fintora folytán ezen csak súlyos beteg édesanyja változtathat, aki sértetti jogutódként eljuttathat egy levelet a bíróságra, melyben megbocsájt férje gyilkosának.

Jolika néni eddig mindent megbocsátott a fiának, sok múlik azon, hogy most is megteszi-e
Fotó: Bors / Bánkúti Sándor

 

„Mivel Péter visszaesőnek számít, hiszen korábban már elítélték éppen az édesapja sérelmére elkövetett erőszakos cselekményért, ráadásul a jelenleg folyó ügy feltehetően a gyilkosság minősített esete, minden bizonnyal életfogytiglani szabadságvesztést kér majd rá az ügyészség. Azonban a sértetti jogutód, vagyis Jolika néni élhet azzal a jogával, hogy egy levelet ír, melyben megbocsájt az elkövetőnek, vagyis a fiának. Ez esetben

a bíró ezt értékelheti enyhítő körülményként, ami befolyásolhatja az ítéletet”

- mondta a Ripostnak Joli néni ügyvédje, dr. Tran Dániel, aki a napokban szeretné is tájékoztatni ügyfelét, akit jelenleg is az ózdi kórházban ápolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában