nem egyeznek az álláspontok

2021.01.20. 13:30

Újpesti rendőrkéselés: kiderült, jár-e sérelemdíj az ügyvéd szerint

Egy ügyvéd szerint ha jár is sérelemdíj az újpesti családnak, azt nem a rendőrségen, inkább a támadó hagyatékából kéne megpróbálni behajtani.

Forrás: Origo / Koncz Márton

Mint ismert, késsel támadt egy 35 éves férfi egy rendőrre Újpesten december 24-én, ám a megsebesített egyenruhás 23 éves társa lelőtte a támadót, aki a helyszínen életét vesztette.

A sebesült őrmestert életveszélyes állapotban szállították kórházba, ugyanis a késszúrások több létfontosságú szervet is érintettek, azóta szerencsére már stabilizálták az állapotát. A 23 éves rendőrnőt is kórházba szállították, hiszen a történtek miatt sokkos állapotba került. A családot – akiknek az ajtajában mindez történt -, szintén megviselték az események – írja a life.hu.

Az édesanya elmesélése szerint az egyik golyó a férje cipője mellett suhant el, míg egy másik belefúródott a kisfiuk matracába, egy harmadik beleállt az ajtófélfálba. Krisztina azt mondja, gyermekük azóta is fél, és ők sem érzik magukat biztonságban, noha tudják, a veszély elhárult. Időbe telik, mire feldolgozzák az őket ért traumákat – ehhez pedig sérelemdíjat szeretnének kérni a rendőrségtől.

Fotó: Origo / Koncz Márton

„Minden tiszteletem a rendőrnőé, de az tény: hibát követett el, hiszen úgy kellett volna tüzelnie, hogy lővonalában nincs senki az elkövetőn kívül” – nyilatkozta akkor dr. Lichy József, a család jogi képvsielője.

Most megszólalt egy másik szakember is, aki egyáltalán nem ért egyet dr. Lichy József álláspontjával:

„Életszerűtlen, hogy a rendőrnőnek abban a helyzetben mérlegelnie kellett volna, mi van a támadó mögött. Ő a legjobb tudása szerint cselekedett, ezzel életet mentett.

Nem várható el tőle, hogy átlásson az ajtón, tudja, hogy ott egy család tartózkodik. A rendőrség által használt golyók átmennek akár az emberi testen is, ezért az sem kizárható, hogy a támadó testén áthatoló lövedék került a lakásba. Felmerülhet a kártérítés, de ebben az esetben az nem a rendőr munkáltatóját, hanem a támadót terheli. Mivel ő meghalt, meg kell nézni, maradt-e utána bármiféle vagyon” – nyilatkozta dr. Sógor Zsolt, ügyvéd a Blikknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában