borzalmas érzés

2021.02.22. 10:49

Hónapokat kellett várnia a magyar édesanyának, hogy eltemethesse külföldön elhunyt fiát

Kilenc hónapon át nem tudta eltemetni tragikus körülmények között elhunyt fiát Huri Valéria.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Somogy megyei Segesden élő asszony fia, Mátés Gergő válása után kezdett új életet Spanyolországban, hátrahagyva három gyermekét. A férfi először egy hajón dolgozott, majd összejött egy bolgár származású nővel és Gandiában össze is költöztek.

Úgy tűnt, egyenesbe jött az élete, egészen addig, amíg össze nem veszett barátnőjével. Gergő hajnali négy óra körül elment otthonról, utána pedig senki sem látta többé

– írta meg a Blikk nyomán a life.hu.

A pandémia miatt lett kegyeletsértő az eljárás
Fotó: Shutterstock

 

Májusban egy holttestet találtak a közeli hegyekben, kiderült, hogy Gergő az – felakasztotta magát. Az aggódó édesanyát azonban hónapokig nem értesítették erről.

„Csak november végén kaptam egy levelet, hogy elhamvasztották a fiamat. Senki nem kérdezett meg, hogyan szeretném eltemetni, a beleegyezésem nélkül elhamvasztották.

Karácsony előtt hozta haza egy barátnőm Spanyolországból az urnát. De ezután sem tudtuk eltemetni, mert kellettek volna a halotti okiratok, azt viszont nem küldték el” – nyilatkozott könnyei között Valéria.

Végül 9 hónapra rá, hogy fia tragikusan elhunyt, megérkezett az asszonyhoz a halotti anyakönyvi kivonat, így végre eltemetheti fiát.

A minisztérium a koronajárvány-vírusra hivatkozott, azt mondták, hogy a pandémia több országban okozott fennakadást, időszakos leállást a helyi eljárásokban, közigazgatási szolgáltatásokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában