Bulvár-celeb

2021.03.19. 05:55

Nagy erőkkel keresik a gödöllői templom gyújtogatóját – videón a vandál férfi

Baltával törte be az ajtót, festékkel locsolta össze a szentképeket, majd fel akarta gyújtani a gödöllői templomot egy férfi hétfőn este.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

A szemtanúk először azt hitték, hogy a templomban az örökmécses világít, később vették észre a lángokat és azt is hallották, ahogy ég a templom bútorzata.

„Először arra gondoltam hogy itt hagytam égve a gyertyát az oltáron. Rohantunk, mondtam a gyerekeimnek, hogy ég a templom”

- mondta a TV2 Tényeknek Sivadó János lelkész, akinek végül sikerült eloltani a tüzet.

Miután az elkövető nem tudta betörni a nála lévő baltával a templom ajtaját, többszöri nekifutással berúgta. A férfinél két táska volt, az egyikben gyúlékony anyagot tartalmazó flakonokkal. Ezek tartalmát a padokra locsolta, majd meggyújtotta.

Sivadó János azt mondta:

a vandál az ikonokra olyan festéket öntött, ami nagyon gyorsan megkötött és rászáradt. Ezeket már csak restaurátor tudja helyrehozni.

A rendőrség közzétette a biztonsági kamera felvételét, amin a rongálás látható:

A Gödöllői Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-2883 telefonszámon, illetve tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámán, vagy a 112 központi segélyhívó számon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában