Bulvár-celeb

2021.05.17. 21:25

Kegyelmet kapott az államfőtől a családanya, akit férje gyilkossági kísérlettel vádolt

Tíz év helyett csak ötöt kell leülnie Kertész Ágnesnek, akit azzal vádolnak, hogy bedrogozta, és megszúrta élettársát, aki állatása szerint évekig terrorban tartotta.

Forrás: youtube

Kegyelmet kapott a köztársasági elnöktől Kertész Ágnes, az emberölés kísérlete miatt tíz év szabadságvesztésre ítélt családanya. Öt évet kell leülnie. A nő azért kapta ezt a büntetést, mert a vád szerint drogot tett élettársa italába, majd a szinte magatehetetlen férfit nyakon szúrta.

Állítása szerint azonban a férfi évekig bántalmazta, terrorban tartotta. A tragédia napján közös gyerekük is otthon volt, akit az asszony a fürdőszobába vitt, hogy a férfival való dulakodása közben nehogy megsérüljön.

A volt párom évekig terrorban tartott, lelkileg megnyomorított, végül pedig ezzel az őrült akciójával börtönbe juttatott.

- mondta Kertész Ágnes.

 

Lichy József, a nő ügyvédje, aki még annak idején beadta a kérelmet azt mondta a TV2 Tényeknek, hogy nagy öröm ez a döntés, amihez társul még egy enyhítés. Az egyharmad időszaknyi feltételes szabadlábra helyezési kedvezménnyel, 3 év 4 hónap tényleges szabadságvesztést kell leülnie Kertész Ágnesnek.

 

Elnöki kegyelem

2002 óta összesen 16302 kegyelmi kérelmet nyújtottak be a köztársasági elnöknek, ebből 328-at elfogadtak, 15974-et elutasítottak.

A legtöbben Mádl Ferenctől kaptak kegyelmet, 2004-ben 41 elítélt szabadságvesztése szűnt meg az államfő döntése alapján.

A legtöbb kérvényt 2007-ben nyújtották be, ekkor 1378-an bíztak a kedvező elbírálásban, de azt csak 23-an kapták meg.

A vizsgálat ilyenkor széleskörű: környezettanulmányt végeznek, véleményt kérnek a büntetésvégrehajtási intézettől, amennyiben már börtönben van az illető, megnézik a rendőrségi aktákat, nyilvántartásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában