Feljelentést tettek

2022.05.28. 11:50

Ezért vállalta el az ügyvéd Babicsek Bernát ügyét

Durva, amit az ügyvéd állít.

Január elején tragikus körülmények közt hunyt el Babicsek Barnát solymári otthonában. A kiérkező szervek szerint a színész a tűzhelyen felejtett olajos serpenyő miatt lelhette halálát, miután az olaj lángra kapott, a házban pedig füst keletkezett. Bernát menekült volna, de a a füst okozta oxigénhiány miatt elveszthette az eszméletét. Édesanyja, Márta néni találta meg fia holttestét. Az asszony a napokban úgy döntött: ügyvédhez fordul segítségért, hogy kiderítse, fia megmenthető lett-e volna. 

Borbély Zoltán, a család ügyvédje a Life TV Ébredj velünk! című műsorának vendégeként elárulta: Márta néni a kezdettől fogva azt érezte, hogy Bernát még élt, amikor a tűz keletkezett.
Kiérkezik a biztonsági szolgálat, ahogy kell, megnézi, látja, hogy a szellőzőn jön a füst. Na most hogy ő összekeveri a szellőzőt a kéménnyel, vagy össze lehet-e keverni egyáltalán a kéménnyel, ez kérdés. Látja, hogy onnan jön a füst, nem akarja felébreszteni a Bernátot, és elmegy– vázolta a család által jogilag kifogásolt eseménysort az ügyvéd, aki szerint egyértelműen nem lehet összekeverni egy szellőzőt és egy kéményt, így egy foglalkozási szabályszegés történt.

Forrás: Bors


Az az álláspontunk, hogy ez egy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés.Az ügyvéd szerint eleve el kell választani a jogi és az erkölcsi felelősséget. Mint részletezte: a rendőrség a segítségnyújtás elmulasztását vizsgálta. Ez egy szándékos cselekmény lenne, ilyen valóban nem történt – magyarázta, kiemelve: nem is feltételeznek szándékosságot, azonban mint mondta, 

valaki hibát követett el, ami Babicsek Bernát halálához vezetett.

Borbély Zoltán arról es beszélt: a család nem kártérítést szeretne, egyszerűen válaszokat várnak.

Megmondom őszintén, nem akartam először elvállalni.

Nagyon aranyos anyuka, és Bernát is egy végtelenül aranyos srác volt, és én mondtam, hogy vannak olyan dolgok az életben, amiket lehet, hogy el kell fogadni. De utána elmondott három olyan dolgot, amit én sem tudtam elfogadni jogilag, és kötelességem segíteni. Azt gondolom, hogy a gyászreakciót elnyújtja az eljárás, de ha ott marad benned a tüske, hogy nem kaptál mindenre választ, az meg az életedben marad ott végig – írja a Bors.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában