Hoppá!

2022.05.28. 13:50

Kiderült: Korda György ezzel szedte fel annak idején Klárikát

A hatvanas évek talán legnépszerűbb férfi énekese igazi legenda, aki még a beatkorszakban is meg tudta újítani a tánczenét.

A Lady „N” szinte egyet jelent Korda Györggyel, és Gyuri bácsi a zsűriszékből nézhette végig, ahogyan a  Schöck Ottó és Solymos Antal szerezte ’77-es dal a Duna csatorna Csináljuk a fesztivált! showműsorában Peter Šrámek  előadásában megnyerte az évszázad slágere címet – írja a Bors.

"Óriási megtiszteltetés ez nekünk! Az adás után odamentem Péternek gratulálni, megölelgettem, és megköszöntem, hogy ilyen tisztelettel, és alázattal nyúlt a dalomhoz" – mesélte Korda György, aki bevallotta, hogy azért is kedves neki ez a dal, mert a Lady „N”-nek köszönheti Klárikát, akkor ismerkedtek meg egymással. Ugyanis a ’78-as Made in Hungary megnyerése után találkozott az akkor még a Skála együttesben éneklő Klárikával, és elmondása szerint az ifjú énekes lánnyal első látásra szerelem alakult ki köztük. Azonban zsűrielnökként most 60 slágerből kellett kiválasztaniuk a legnagyobbat.

"Meglepődtem rajta, hogy a Lady „N” lett az, de a közönség nagyon szereti. Szombaton az egész stúdió táncolt" – mondta Korda, aki egyébként nem a saját slágerét, hanem az Omega legendás dalát, a Gyöngyhajú lányt jutalmazta a legmagasabb, 10 ponttal.

"Minden nő valahol Lady „N”, azaz magát behelyettesítheti a dal főhőse szerepébe" – újságolta Korda György, de hozzátette, hogy a dal vázlatos formában érkezett hozzá először, és úgynevezett halandzsa angollal énekelték fel, viszont olyan jól hangzott a „lady n” kifejezés, hogy végül benne hagyták.

Peter Šrámek szerint csodálatos érzés, hogy pont ezzel a dallal nyerte meg a Csináljuk a fesztivált! döntőjét.

"Hatalmas megtiszteltetés, hogy az eredeti előadó előtt énekelhettem ezt a slágert. Kevés magyar dalt ismertem ezelőtt, de Korda Gyuri bácsi Lady „N”-je egy volt ezek közül. 

Hihetetlen számomra, hogy nyertem! Sok műsorban voltam eddig, de valahogy mindig csak második, harmadik helyezettként sikerült távoznom. Most nyertem és pont ebben a műsorban, ez előtt a zsűri előtt, ezzel a dallal. 

Ez életem egyik legnagyobb élménye és szerintem soha nem fogom elfelejteni."

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában