Bulvár-celeb

2022.10.11. 08:59

Bankrablásra készülhetett L.L. Junior és G.w.M rappertársa: a magyar zenészeket sokkolták a történtek

G.w.M-mel és L.L. Juniorral is együtt zenélt az a felvidéki magyar rapper, akit negyedmagával együtt elfogott csütörtökön Pozsonyban a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA). A szlovák főváros egy ismert hotelének parkolójában ütöttek rajta a bandán, akik bankrablásra készültek.

Fotó: Bors / Youtube

A Caravela nevű rendőri akciót hosszú előkészítés előzte meg, melyben megfigyelések sorát, és jókora adatgyűjtést végeztek a szlovák zsaruk, majd október 8-án, csütörtökön egy pozsonyi szálloda előtti parkolóban beérett a munkájuk, amikor egy bűnbanda négy tagját lekapcsolták. Egy dél-szlovákiai szervezett csoport hat tagját vádolták meg vagyon elleni és erőszakos bűncselekményekkel.

A nyomozás legújabb fejleményei szerint feltehetően a bűnbanda tagja volt az a három férfi és egy nő, akiken csütörtökön kattant a bilincs. Az Országos Bűnüldözési Ügynökség munkatársai az elfogottak autóiban, egy kék Renault-ban és egy fehér Mercedesben azok átvizsgálásakor fegyvereket, illetve rendőri felszereléseket találtak.

Nagy dologra készültek

A felvidéki Gúta városában három házkutatást is tartottak a rendőrök, ahol golyóálló mellényeket, rendőrsisakokat és jelvényeket is lefoglaltak. A három letartóztatott férfi ugyanis ebben a komáromi járásbeli városban él. Közülük ketten még mindig a szüleiknél laknak.

Állítólag közük volt egy ismert pénzbehajtó céghez, és szabadidejükben biztonsági őrként dolgoztak különböző rendezvényeken, illetve feltételezhető, hogy bankrablásra készültek, melyben rendőrnek adták volna ki magukat.

Az Országos Bűnüldözési Ügynökség hat személy ellen emelt vádat tulajdon elleni és erőszakos bűncselekmény miatt – mondta a Borsnak Michal Slivka, a szlovák rendőrség szóvivője, aki kifejtette, hogy a házkutatások és más helyiségek átvizsgálásakor golyóálló mellényeket, rohamsisakokat, automata fegyvert, illetve kábítószert, valamint a rendőrkapitányság és az Országos Bűnüldözési Ügynökség logójával ellátott egyenruhákat foglaltak le a kollégái.

A vádlottak ellen jelenleg az eljárási cselekmények folynak, a rendőrség bővebb felvilágosítással nem tudott szolgálni.

Hidegzuhany

A hír teljesen lesokkolta L.L. Juniort, akinek több klipjében is szerepelt a nagymegyeri V. Bálint. Idén tavasszal például közös projekten dolgoztak, G.w.M-mel hármasban.

A zenészek szerint V. Bálint tehetséges rapper volt, akár komoly zenei karriert is befuthatott volna.

– Egy nagyon tehetséges zenészt ismertünk meg Bálint személyében, ezért is álltunk mellé, hogy a karrierjét fellendítsük. Tavasz végén, nyár elején dolgoztunk együtt, de az a projekt lezárult már – mondta a Bors megkeresésére L.L. Junior, aki arról is beszélt: a napokban értesült róla, hogy zenészkollégája börtönbe került, de fogalma sem volt róla, hogy miért.

– Döbbenten állunk a zenésztársaimmal a történtek előtt. Borzalmas és elítélendő dolog, amit tett, illetve amire készült. A művésztársaimmal és a cégünk nevében is teljes mértékben elhatárolódunk Bálint tettétől – fogalmazott Lesi László.

Nem hitte el

G.w.M is a Borstól értesült először arról, hogy zenésztársuk a börtönkoszttal ismerkedik. A rapper szóhoz sem jutott a meglepetéstől, az első telefonbeszélgetés után kis időt kért, hogy egyáltalán fel tudja fogni, hogy mit tett az az ember, akiben ő a nyáron még feltétel nélkül megbízott. Végül ennyit mondott:

– Megdöbbentem, nem is tudok hirtelen ennél többet mondani. Erre a történetre nem lehet semmilyen reakciót adni, ez elképesztő – zárta rövidre G.w.M a nyilatkozatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában