Bulvár-celeb

2022.10.31. 21:51

Daganatos elváltozást okozhat a nőknél a covid

Az egyik legújabb, nagyon fontos megállapítás, hogy a covid vírus fokozhatja a nők méhnyálkahártyájának a daganatos elváltozásait.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Africa Studio

Újabb és újabb tünetekkel támad a koronavírus. Amióta betört életünkbe a világjárvány, a szakemberek folyamatosan vizsgálják egészségromboló hatásait, hogy a különböző mutációk milyen tüneteket okoznak. A legújabb tünet csak a nőket érinti - írja a Bors.

A nemrég a Leginspirálóbb hétköznapi hős díjjal jutalmazott dr. Mangó Gabriella tett közzé egy hatalmas érdeklődést kiváltó posztot.

 

A legújabb felfedezés, amire már sajnos több itthoni eset is bizonyíték, hogy fokozza a méh daganatos elváltozásait

 

– írta Facebook oldalán a gyöngyösi orvos-természetgyógyász. - Ha tutira covidos voltál, da ha csak sejted is, hogy az voltál és bármely életkorban is vagy - a menopausában már csak két évente javasolt normál esetben a nőgyógyászati szűrővizsgálat – mindenképpen menj el nőgyógyászhoz szűrésre. Ha lehet kérj kismedencei ultrahangot is. Ha a ciklusod rendszertelenné lett, vagy nagy darabos vérzesed van, keresd fel a nőgyógyászodat, aztán, ha minden ok, akkor menj évente! 

Ha bármilyen postcovidos, longcovidos tüneted van, a nőgyógyász inkább most pár évig fél évente lásson ultrahanggal is! A szűrővizsgálatoknak most még nagyobb a jelentősége, mint bármikor! Az időben elcsípett súlyos megbetegedés nagyobb túlèlési esélyt biztosít! Lesz még meglepetés a coviddal! 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában