Bulvár-celeb

2023.02.25. 21:25

Az őszülés visszafordítható - egy szakértő elmondta, hogyan

Nem muszáj beletörődni.

Forrás: Shutterstock

Fotó: goodluz

Sokak számára az ősz haj az öregedés természetes része, amely egyeseknél gyorsabban jelentkezik, mint másoknál. Valaki évekig csak elvétve találkozik pár ezüstös szállal, míg másoknál a folyamat már a húszas éveik alatt elkezdődik. Onnantól kezdve pedig az ember mindent elkövet az őszülés leküzdésére, késleltetésére. De vajon visszafordítható? Egy szakértő szerint azonban még ilyenkor sincs ok az aggodalomra, ugyanis bizonyos esetekben még visszafordítható ez a folyamat.

Dr. Vanita Rattan elmondta, hogy az őszülés az öregedési folyamat normális része. A melanin nevű pigment váltja ki, és ahogy öregszünk, a szervezetünk úgy termel egyre kevesebb melanint, ez pedig ősz hajat eredményez - írta a The Sun nyomán a Bors. 

 

Dr. Rattan amellett, hogy hajszakértő, még a SkincarebyDrV vezérigazgatója is, és elmondta, hogy a genetikán kívül természetesen más tényezők is szerepet játszhatnak. Ezek közöl a legkiemelkedőbbek a stressz, a dohányzás, a vitamin- és ásványianyag-hiány, a különféle orvosi okok (mint például a vitiligo) és a kollagénhiány.

 

Oké, de hogyan fordítsuk vissza az őszülést?

Dr. Rattan szerint a genetika okozta őszülést sajnos nem lehet visszafordítani, azonban úgy véli, ha olyan külső tényezők okozzák, mint például a rossz étrend, a környezetszennyezés, a szőkítés vagy a stressz, akkor még igenis orvosolható a folyamat.

 

Korábban tanulmányok megállapították, hogy az őszülés hajpigmentációs kezeléssel csökkenthető, ez persze igen drága mulatság.

 

A kiegyensúlyozott táplálkozás, a stressz csökkentése és a jó hajápolási rutin követése mind olyan lépések, amelyeket megtehetünk, hogy helyreállítsuk hajunk színét és lelassítsuk a korai öregedést.- javasolta azok számára Dr. Rattan, akik nem engedhetik meg maguknak a drága beavatkozásokat. Emellett azt is kiemelte, hogy nem szabad amiatt nyomást érezni, hogy mindenképp eltüntessük az ősz tincseket.

 

Végül pedig elmondta, hogy a korai őszülés ellen a legjobb megoldás az öregedési folyamatok lelassítása.

 

Tanuljunk meg olyan meditációs technikákat, amelyek segítenek levezetni a stresszt, hagyjuk abba a dohányzást, és gondoskodjunk a megfelelő a B3-, B12-, folsav- és biotin-vitaminok beviteléről, annak érdekében, hogy megőrizzük hajunk színét és sűrűségét

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában