Bulvár-celeb

2023.05.28. 10:00

Új hasonlat vonult be a köztudatba: cuki, mint a tiszaderzsi kenguru

Különleges árvákat gondoznak a községben.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Choke12

A tiszaderzsi Kenguru Park számos különleges kengurufajnak ad otthont, az utóbbi időben a park lakossága igen megnövekedett: összesen 10 nőstény Benett-kengurunak született utódja.

Egyik reggel a kert gondozóinak feltűnt, hogy egy nagy vihar után a Kenguru-ösvényen két bébi hever, akiket valószínűleg a vihartól megrettent kenguru mamák dobtak ki – a faj természetes védekezési reakciójaként – az erszényből. Ilyen esetben a nőstény állatok már nem fogadják vissza a kölyköt, ezért a gondozók azonnal védelmükbe vették a kis állatokat.

A kiskenguruk körülbelül 4 hónapos voltak, amikor kikerültek az erszényből. Normál esetben 8 hónaposan hagyják el az erszényt, ezért a gondozók első dolga volt egy olyan mesterséges zsebet készíteni, amelyben az állatok biztonságban érzik magukat és megfelelő hőmérsékleten növekedhetnek - írja a Tények.hu.

Forrás: Tények.hu/Kenguru Park

Eleinte 2,5-3 óránként ettek macskáknak készült tejpótló tápszert, most már négyóránként cumizzák a folyékony táplálékot, de elkezdték apró adagokban a szilárd takarmány fogyasztását is. A kis kenguruk szépen fejlődnek, és időnként már elhagyják a mesterséges erszényt.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában