Ország-világ

2021.01.27. 11:10

A szélhámos jósnő azt ígérte, leveszi a rontást – cserébe a nevére írattak két nagy értékű házat

Az egyik áldozat a saját és idős anyja házát is a nevére íratta.

Forrás: Shutterstock

Vádat emelt egy nővel szemben a kiskunfélegyházi ügyészség, aki rontás levételt, áldást és szerencsét ígérve csalta ki idős, hiszékeny áldozatai ingatlanát, pénzét és ékszereit. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a csalót többrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, hamis vád, okirattal visszaélés és hamis magánokirat felhasználása miatt vádolták meg.

Azért megy rosszul a sorsa, mert rontás van rajta

A vádirat szerint a kiskunfélegyházi nő 2019 őszén ismerkedett meg az akkor éppen munkanélküli áldozatával, aki takarítónőként hetente kétszer a vádlott lakásán dolgozott. Találkozásaik során a vádlott elkezdte sulykolni, hogy ő látja a jövőt és az ártó szellemeket és

azért mennek rosszul az asszony dolgai, mert rontás van rajta.

Egyúttal felajánlotta, hogy „megtisztítja„ az ékszereit a rontástól, ezért a sértett odaadta a csalónak az összesen közel félmillió forint értékű arany nyakláncait, gyűrűit, karkötőit, továbbá 400 ezer forint készpénzt.

Miután az ígért pozitív változások nem következtek be az átvert nő életében, megpróbálta a kicsalt ékszereit és a pénzét visszaszerezni, azonban tartott is a vádlottól, aki azzal tartotta folyamatosan nyomás alatt őt, hogy

ismeretlen nyelven beszélt körülötte, ezért félt, hogy átkot szór rá.

A vádlott kihasználva áldozata hiszékenységét és félelmét, 2020 januárjában arra is rávette őt, hogy

a saját és idős édesanyja házát írassa a nevére.

Megígérve, hogy a sértett az idős szülőjével a házban maradhat, még arra is rávette őt, hogy a berendezési tárgyakról is lemondjon a csaló nő javára. A vádlott úgy jutott hozzá a 25 millió forint értékű ingatlanhoz, hogy az adásvételi szerződésben szereplő 18 millió forintot egyáltalán nem fizette ki. Ráadásul amint megszerezte, tovább is értékesítette azt 15 millió forintért.

A nő korábbi ígérete ellenére kiköltöztette a házból áldozatát.

Hamis ajándékozási szerződés

A csaló nő 2020 júniusában a szomszédságában lakó 73 éves férfinak azzal hízelegve, hogy nem hiszi el, mennyi idős, olyan jól tartja magát, elkérte az iratait,

majd a figyelmét elterelve megszerezte a személyiigazolványát és lakcímkártyáját.

Ezután a vádlott egy ismerősét is bevonta a csalásba, aki a lopott igazolványokkal magát a vádlott szomszédjának kiadva, bekötött fejjel, szájmaszkot viselve ügyvéd előtt ajándékozási szerződést kötött a sértett ingatlanára. Az idős szomszédot egy jóakarója figyelmeztette a tervezett átverésre, ezért a hamis ajándékozási szerződés alapján végül nem került sor a tulajdonjog átvezetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában