segítség

2020.11.26. 09:14

Kettős halál Rákospalotán: felbukkant Balázska édesanyja, sokan gyűjtenek a kis túlélőnek

Bár tagadja tettét, letartóztatták, és legalább 30 napra a rácsok mögé dugták M. Andrást, aki részegen, bosszútól vezérelve gyújtotta rá a házat lakótársaira, a 60 esztendős házaspárra, Ilonára és Györgyre, és a pár unokájára, a 12 éves Balázsra. Bár nagypapája az utolsó erejével Balázskát kiemelte a tetőre, és megmentette az életét, ő és felesége nem élték túl a tűzvészt, Gyuri bácsi már a helyszínen, Ica néni pedig a kórházban meghalt.

Budapest, 2020. november 23. Mentõk szállítanak el egy sérültet 2020. november 23-án hajnalban a rákospalotai Pázmány Péter utcában, ahol kigyulladt egy családi ház. A ház több helyisége és melléképülete égett, az épületbõl három embert mentettek ki. MTI/Mihádák Zoltán

Forrás: MT I/ Mihádák Zoltán

Fotó: Mihádák Zoltán

Bár nagypapája az utolsó erejével Balázskát kiemelte a tetőre, és megmentette az életét, ő és felesége nem élték túl a tűzvészt, Gyuri bácsi már a helyszínen, Ica néni pedig a kórházban meghalt. András eközben elmenekült, később a Nyár utcában bukkantak rá a férfira, aki még ekkor is részeg volt.

A Bors úgy tudja, hogy előzetes tárgyalásán azt állította, hogy nem ő tehet a tűzről, a lángokat szerinte egy fatüzelésű kazán okozhatta, mi több, azt is tagadta, hogy elmenekült volna, szerinte nem szándékosan, csak a részegség miatt kóborolt el.

Balázs a lap információi szerint bár könnyebb sérülésekkel, de azóta is kórházban van, az erdélyi kisfiúnak nem tudni még, hogy mi lesz a sorsa, ugyanis a kiskamaszt csecsemőkora óta Icuka és Gyuri nevelte, így a kisfiú magára maradt.

A lap úgy tudja, Balázs nem nevelőintézetbe, hanem egyik nagynénjéhez kerül.

A nagynéni vette magához, de úgy tudjuk, hogy Balázska anyukája is, aki korábban lemondott a neveléséről, már felvette a kapcsolatot a fiával – mondta a család egyik ismerőse.

Hozzátette, hogy a kisfiúnak mindene odalett, még egy cipője sem maradt, így az egész kerület, Balázska iskolája, az ismerősök összefogtak, és gyűjtést szerveznek.

Cipőt, ruhákat és tanszereket is gyűjtenek, mert mindene bennégett az épületben – mondták az ismerősök.

Borítókép: mentők a helyszínen november 23-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában