fájdalom

2021.05.16. 12:28

Szívszorító vallomás: apja és keresztapja találta meg a 13 éves Pisti holttestét

A Lónyay-főcsatorna hídján levette a cipőjét, majd a vízbe vetette magát.

Forrás: Móricz István / Bors

Saját keresztapja és édesapja találta meg a Lónyay-csatornában péntek reggel a kedd délután eltűnt 13 éves István holttestét.

Ugyan a fiút rendőrök és búvárok is keresték, de a vízállás miatt ők nem jutottak eredményre. Ez reményt keltett a családban, ám végül szembesülniük kellett a tragédiával – írja a Bors alapján a szon.hu.

Egyelőre nincs pontos magyarázat arra, hogy a 13 éves gávavencsellői fiú miért választotta a halált. Kedd délután az iskolából nem ment haza, hanem a településen átfolyó, a Tiszába ömlő Lónyay-főcsatorna hídjára sietett. Ott levette a cipőjét, majd a vízbe vetette magát.

Napokig élt bennünk a remény, hogy életben van. Kaptunk egy olyan információt, hogy esetleg elment Miskolcra, de ott nem találtuk

– mondta a lapnak Pisti édesapja.

Fotó: Móricz István / Bors

Nem találták a búvárok

A nyomokból a rendőrök arra a következtetésre jutottak, hogy a gyermeket a vízben kell keresni. Értesítették a búvárokat, akik egy szakaszon át is vizsgálták a csatornamedret, de munkájuk nem vezetett eredményre.

Sok barát és rokon segített Pisti keresésében. Sejtettem, hogy baj van, hiszen egy apa megérzi az ilyesmit. Napokon keresztül mással sem foglalkoztunk. Még akkor sem, amikor esett az eső. Minden reggel kölcsönkértünk egy csónakot. Nem bírtam leállni a kereséssel. A testvéremmel, Tamással lementünk a vízre, kimozgattuk a gallyakat.

Amikor nem találtuk, még jó is lett a kedvünk, mert azt hittük, még van remény. Ha már az első alkalommal 10 méterrel tovább megyünk, megtaláljuk a fiamat

– csuklott el a családapa hangja.

Látszott a vízben Pisti nyaklánca

A vállalkozóként dolgozó férfi pénteken is megszervezte a keresést a rokonok segítségével.

Egy ponton azt mondtam Tamásnak, hogy én inkább a parton megyek tovább, de ők folytassák az evezést. Néhány perccel később a testvérem felkiáltott: itt van. Odasiettem, és láttam, hogy csakugyan ő lebeg a vízben.

Megismertem a nyakláncát, de persze az ékszer nélkül is azonnal beazonosítottam volna. Belém hasított a fájdalom, és bár szerettem volna ordítani, de ahhoz sem volt erőm

– emlékezett vissza István a drámai pillanatokra.

Nem akartam hozzáérni a fiamhoz, nehogy megsértsem. A szeretteim persze kivették a vízből. Már Pisti kilencéves kishúga, Cinti is tudja, mi történt a bátyjával. Senkinek nem kívánjuk ezt a fájdalmat! – tette hozzá.

Van segítség!

„Az öngyilkosság megelőzhető! Hívja az Ifjúsági Lelki Elsősegély 137-00 ingyenes számát hétköznapokon 17-21 óra között vagy a Magyar Lelki Eslsősegély Telefonszolgálatok Szövetségét a 116-123 ingyenes számon. Bővebb információ: www.ifjusagi-lelkisegely.hu, www.sos116-123.hu”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában