Tisztújítás

2017.11.01. 09:26

Az agrárkamarai választás értékválasztás is lesz a Magosz elnöke szerint

A november 3-ai agrárkamarai választás egyben értékválasztás is lesz – vélte az egyik induló, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) elnöke az M1 csatorna szerda reggeli műsorában.

Jakab István elmondta, a tagok szavazataikkal nemcsak a köztestület felépítéséről és működéséről, hanem az elmúlt öt évben elért eredményekről is döntenek majd. Mint mondta, a Magosz mellett a másik jelölőszervezet a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ), amely kilenc megyében állított jelölteket.

Az elnök szerint míg a Magosz egy jól bevált, professzionálisan működő rendszert szeretne tovább vinni, addig a MOSZ a kötelező kamarai tagság eltörlését szeretné, a források elvonásáról és létszámcsökkentésről beszél.

Jakab István úgy vélte, az agrárium is új kihívások előtt áll, új technológiák jönnek, amihez újfajta tudás kell, nemzetközi szinten új hálózatok jönnek létre, és ha ezt a termelői oldal nem veszi figyelembe, akkor nem lesz versenyképes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában