Innováció

2017.11.06. 14:25

NGM: 17 milliárd forintból fejleszthetnek a kkv-k

Új pályázati felhívás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében, a cégek 5-15 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek eszközbeszerzésre és szoftverbeszerzésre.

A teljes keretösszeg 17 milliárd forint – közölte Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár az új pályázati felhívás paramétereit ismertetve MTI-vel hétfőn.

Rákossy Balázs szerint várhatóan nagy érdeklődés lesz „A kkv-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” címmel meghirdetett pályázatra, hiszen a korábbi gyakorlattal ellentétben nem csak termelő és gyártó cégek nyújthatnak be pályázatot.

A célcsoport a vidéki térségekben működő mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyektől a pályázat csak cégen belüli újdonságot vár el. A felhívás olyan eszközök, immateriális javak (szoftver, gyártási licenc vagy know-how) beszerzését támogatja, amelyek a vállalkozásnál nem állnak rendelkezésre és beszerzésük révén új vagy lényegesen módosított termék, szolgáltatás, eljárás jön létre, vagy új, illetve jelentősen módosított eljárás, technológia alkalmazását, piaci bevezetését eredményezi – ismertette az államtitkár.

A támogatás mértéke maximum 50 százalékos lehet. A támogatási kérelmekről egyszerűsített eljárásrend keretében döntenek majd, benyújtásukra 2017. november 30-ától lesz lehetőség. A projektek megvalósítására rendelkezésre álló időtartam maximum 6 hónap – közölte Rákossy Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában