Társadalmi felelősségvállalás

2018.01.13. 18:10

A K&H Bank inkubátor programot indít startup vállalkozásoknak

A bank a program során ingyenes infrastruktúrát nyújt, valamint folyamatos képzéssel, iparági mentorok segítségével és a nemzetközi kapcsolatrendszer biztosításával támogatja a startup cégek elindulását, megerősödését.

Németh Balázs, a bank változáskezelési divíziójának vezetője a Start it @K&H elnevezésű inkubátorház bemutató csütörtöki sajtótájékoztatóján kiemelte: a programban való részvételre február 10-ig jelentkezhetnek a startup vállalkozások.

A bank tanácsadók segítségével 10-12 céget választ majd ki. Hozzátette: az inkubációs időszak 6 hónapig tart.

Németh Balázs kifejtette: az európai startup vállalkozások 60 százaléka főleg hét területen tevékenykedik, a legtöbb cég az IT és a szoftverfejlesztés, illetve a szoftver és szervizmegoldások terén működik. Magyarországon nagyjából ezer startup fejlesztés fut, ugyanakkor idehaza működik a régióban a legtöbb és legjobb minőségű projekt, és számos példaértékű hazai sikeres bemutatkozás is lezajlott.

Horváth-Magyary Nóra, a K&H Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója elmondta: a K&H anyabankja, a belga KBC már évekkel ezelőtt elindította saját inkubátorprogramját, amely mára Belgium legsikeresebb inkubációs programja lett. A belga tapasztalatok jelentősen segíthetnek a magyar kezdeményezésben – fűzte hozzá.

Mint jelezte: a bank 4 területre koncentrál a társadalmi felelősségvállalás során, így a pénzügyi oktatásra, a környezetvédelemre, az egészségügyre és a vállalkozásösztönzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában