a költségvetés állapota jó

2018.06.09. 11:00

A szakértő nem látja okát különösebb megszorításnak

Egyes elemzők szerint a 2019-es költségvetés már megszorító lesz, de Regős Gábor gazdaságkutató nem ért ezzel egyet.

Forrás: ECHO TV

Orbán Viktor földrengésbiztos költségvetésről beszélt és arról, hogy gyülekeznek a viharfelhők, utalva egy esetleges euróövezeti válságra. Balliberális elemzők azt mondják, hogy a 2019-es költségvetés már megszorító lesz, sőt négy szűk esztendő következik. Regős Gábor, a Századvég gazdaságkutató vezető elemzője erről beszélt az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.

Regős Gábor úgy fogalmazott, nem elég bátor ahhoz, hogy megmondja egy költségvetésről, amit még nem ismer, hogy megszorító-e vagy nem, de úgy látja, a költségvetés állapota jó.

Tavaly volt egy 2 százalékos GDP-arányos hiány, sikerült csökkenteni a GDP-arányos államadósságot, de folytatni kell és ezt a hiányt lejjebb lehet szorítani.

A gazdaságkutató elmondta, hogy amikor 2010-ben elindult ez a kormányzat, akkor jóval magasabb volt a hiány, így nem látja különösebb okát megszorításnak.

Négy szűk esztendőnek sem látja az okát, pláne, ha 4 százalékos emelkedésről lehet beszélni, ami az idei évben is várható.

Hozzátette, hogy a költségvetés jövő heti benyújtása több dologra rávilágít majd.

Borítókép: Regős Gábor, a Századvég gazdaságkutató vezető elemzője

Forrás: ECHO TV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában