Csúcsbringák

2018.07.04. 18:07

Kerékpárgyár épül Gyöngyösön

A tajvani Giant Global Group 15 milliárd forintos beruházással érkezik Magyarországra.

TO GO WITH AFP STORY "TAIWAN-GIANT-CYCLING", INTERVIEW BY MICHELLE YUN In this picture taken on February 23, 2016, an employee of the world's biggest bicycle maker Giant Manufacturing Co. sorts bicycle parts at the factory in central Taichung. An 82-year-old might be an unlikely poster boy for Taiwan's flourishing cycling scene, but King Liu has never been afraid to go against convention. The Taiwanese founder of the world's biggest bicycle maker Giant Manufacturing Co. only got seriously into the sport at the age of 73, after years out of the saddle. AFP PHOTO / Sam Yeh / AFP PHOTO / SAM YEH

A Giant Global Group 15 milliárd forintos beruházással kerékpárgyártó üzemet épít Gyöngyösön – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, a tajvani cég beruházásáról szóló sajtótájékoztatón.

Magyar Levente tájékoztatása szerint

az új üzemben évente 1 millió kerékpár készülhet.

Hangsúlyozta, hogy a csaknem fél évszázada alapított cég befektetése a magyar munkaerő iránti nemzetközi bizalmat jelzi. A Giant előtt az idén már több ázsiai vállalat választotta Magyarországot, tavaly pedig minden eddiginél több, csaknem száz befektető érkezett a szomszédos kontinensről több száz új munkahelyet teremtve, és csaknem 4 milliárd euróval gyarapítva a magyar ipari kapacitást – jegyezte meg az államtitkár.

Magyar Levente hangoztatta, hogy

az új gyöngyösi üzem nem csupán gazdasági hatásai miatt jelentős, hanem azért is, mert a kerékpározás terjedéséhez és a kerékpárutak kihasználásához hozzájárulva az életmódváltást támogatja.

Ebben a folyamatban – hasonlóan más országokhoz – az állami tisztviselőknek is példát kell mutatniuk – tette hozzá.

Bonnie Tu, a Giant Global Group elnöke hangsúlyozta, hogy Európa nem csupán a kerékpáros közlekedés bölcsője, hanem egyúttal a kerékpárok legfontosabb piaca. Magyarország a kontinens központjában fekszik, rendelkezik a termeléshez szükséges ipari alapokkal és képességekkel, a gyárat befogadó Gyöngyöst pedig a közlekedési kapcsolatai teszik alkalmassá a beruházásra – magyarázta.

Az új üzem termékei Kelet-Európa országaiba kerülnek

– közölte vállalat vezetője.

A tajvani központú Giant Global Group a világ legnagyobb kerékpárgyártójaként évente 5 millió kerékpárt ad el a világ több mint 50 országában. Tajvan és Hollandia mellett Kínában is működtet gyárat.

Borítókép forrása: AFP / Sam Yeh

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában