folytatódhat a meccsnézés!

2018.07.12. 13:23

Minden rendben sörfronton

Kifogástalannak találta a világos söröket a Nébih.

A nyár és a meccsnézés egyik sláger termékét, a világos dobozos söröket tesztelte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Első alkalommal fordult elő, hogy mindent rendben találtak a szakemberek, még jelölési hiba sem akadt.

A Nébih munkatársai 12 nagyobb üzletlánc kínálatát mérték fel, ahol több mint 120 különböző márkájú vagy típusú sört találtak. Az igencsak hosszú listát alkoholtartalom alapján szűkítették, majd két csoportban, 20-20 termék közül szavazhattak kedvenceikre a Szupermenta tesztek olvasói. Végül, több mint ezer voks alapján választották ki a tesztelt 20 világos dobozos sört.

A 14 magyar és 6 külföldi világos sör vizsgálata során ellenőrizték az italok sűrűségét, alkohol-, extrakt-, energia- és széndioxid-tartalmát, erjedési fokát, színmegfelelőségét, a sörben élő gombafajokból termelődő méreganyagokat, továbbá elvégezték az izotópvizsgálatot is. Utóbbi – mint írták – azt mutatja ki, hogy a pótanyag nélküli sörök valóban csak a négy fő alapanyagot tartalmazzák-e.

A Nébih csupán az alkoholtartalomban talált kisebb eltéréseket, ám ez sem lépte át a tűréshatárt. A méreganyagok minden termékben a kimutatási határérték alatt voltak.

Borítókép: Asier Romero/Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában