Energia a jövőre

2018.07.10. 07:14

Paks II. esetében nincs helye politikai játszmáknak

Műszaki és biztonsági kompromisszumok nélkül épül meg Paks II. Ezt ígéri a beruházásért felelős tárca nélküli miniszter.

Süli János az ECHO TV Napi aktuális című műsorában kiemelte, hogy Paks II-nek megvan a politikai támogatottsága a kétharmados választási győzelemnek köszönhetően. Mint ismert, az ellenzék politikai témává tette a paksi beruházás kérdését, ugyanakkor Süli János leszögezte: Paks nem lehet a politika terepe, hanem egy

szakmai kérdésről van szó.

Rámutatott, hogy a környékbeliek kiálltak a projekt mellett, és helyiek is egyetértettek azzal, hogy a környék fejlődésének egyik húzóágazata a paksi erőmű bővítése.

Arra a felvetésre, hogy az antinukleáris szervezetek azt hangoztatják, hogy erőművek már nem is nagyon épülnek, rámutatott: jelenleg 58 erőmű épül a világban ebből 48 pedig olyan, mint a paksi, vagyis nyomottvizes erőmű.

Paks egykori polgármestere rámutatott:

folyamatosan nő Magyarország villamosenergia igénye, a szükségletek kielégítése indokolttá teszi a paksi bővítést.

A lehetséges veszélyt, a nukleáris katasztrófa bekövetkezésének esélyét firtató kérdésre válaszolva a miniszter elmondta: a nukleáris biztonsági szabályzat szerint az új blokkoknak a legnagyobb üzemzavar esetén sem következhet be semmilyen környezetet érintő hatása.

Borítókép forrása: Youtube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában