Komplex program

2018.08.20. 07:46

Munkabiztonsági és munkaegészségügyi fejlesztés indult

A cél, hogy javuljon a munkahelyi légkör, a termelékenység, a hatékonyság, csökkenjenek az egészségügyi és társadalombiztosítási költségek, biztonságosabbá tegyék a munkahelyeket fizikai és mentális szempontból.

A Magyar Iparszövetség (OKISZ) munkabiztonsági és munkaegészségügyi komplex fejlesztési programot indított munkavállalói partnerszervezetek bevonásával, a több alágazatot is érintő projektek 2019 május végén fejeződnek be. A program a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (Ginop) valósul meg konzorciumi formában – közölte Vadász György, a Magyar Iparszövetség elnöke az MTI-vel.

Vadász György ismertette, hogy a Munkástanácsok Országos Szövetségével (MOSZ) közös,

élelmiszer- és italgyártást érintő projektre 122 millió forint támogatást fordítanak, az információ, kommunikáció, pénzügy, biztosítási tevékenység, ingatlanügyek területen dolgozóknak szóló programra pedig 78 millió forint támogatást használnak fel,

a fafeldolgozást, fonottáru gyártást, papírgyártást, nyomdai tevékenységet, bútorgyártást érintő munkabiztonsági és munkaegészségügyi projektre 103,9 millió forint támogatás áll rendelkezésre.

Az adminisztratív szolgáltatást, művészetet, szórakoztatást és szabadidő tevékenységet tartalmazó területen a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) együttműködve mintegy 90 millió forintot szánnak – közölte Vadász György.

A Magyar Iparszövetség elnöke példaként említette, hogy a komplex fejlesztési projektekben például

specifikus képzéseket szerveznek, kutatásokat végeznek, munkavédelmi képviselőknek képzési tananyagot dolgoznak ki, fejlesztik az online munkavédelmi és munkaegészségügyi eszközöket,

tájékoztató kiadványokat jelentetnek meg, rendezvényeket tartanak, honlap készítését segítik.

A megvalósuló program jó példája a munkavállalói érdekek megjelenítésének, képviseletének úgy, hogy a kormány, a munkaadók és munkavállalók együtt tudnak eredményt elérni – tette hozzá az iparszövetség elnöke.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában