Hetedik napon megpihenni

2018.09.04. 10:22

A kereskedelmi dolgozók 90 százaléka támogatja a vasárnapi boltzárat

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke szerint a kereskedelemben dolgozó munkavállalók többségét az sem zavarja, hogy emiatt elesnének a vasárnapi pótléktól.

Az érdekvédő az ECHO TV Napi aktuális című műsorában azt mondta, a kereskedelmi dolgozók 90 százaléka támogatja a vasárnapi boltzár ismételt bevezetését. Bubenkó Csaba ezzel indokolta, hogy újra napirendre tűzték a boltok kötelező vasárnapi bezárását.

Mint elmondta, a szakszervezet levelet írna Orbán Viktornak, hogy vegyék fontolóra a vasárnapi boltzárat.

A kormány azonban már válaszolt is: nem tartják aktuálisnak a kérdést, éppen ezért nem terveznek jogszabály-módosítást.

Velkovics Vilmos kérdésére, hogy mit oldana meg a boltzár, Bubenkó Csaba azt válaszolta: a kereskedelemben alapvetően munkaerőhiány van. A szakszervezet dolga az, hogy javítsa az ott dolgozók munkakörülményeit.

Arra a műsorvezetői felvetésre, hogy boltzár esetén sokan elesnek a hétvégi pótléktól, Bubenkó Csaba azt felelte: a munkavállalók nagy részének fontosabb, hogy a családjával legyen, és nem ösztönzi az ötven százalékos pótlék.

A teljes beszélgetés:

Borítókép: Bubenkó Csaba. Forrás: ECHO TV / Youtube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában