nő az adakozási kedv

2018.09.06. 11:22

Közel ezer nagycsalád kapott segítséget az iskolakezdéshez

Közel 2500 gyermek kapott tanszert, iskolaszert a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és az Auchan áruházlánc közös, Vásárolj eggyel több iskolaszert! elnevezésű akciójában.

Az akciót záró csütörtöki sajtótájékoztatón Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke elmondta: a gyűjtés augusztus 16-án indult és szeptember 2-ig tartott, az iskolaszereket az Auchan 21 áruházában lehetett leadni. A NOE 54 tagszervezete 784 önkéntes bevonásával gyűjtötte az adományokat. Közölte: 29 316 felajánlás érkezett, ami felülmúlta várakozásaikat.

Előzetesen azt tervezték, hogy 5-600 családnak tudnak majd segíteni az iskolakezdésben, de végül 964 családból 2484 gyermeknek tudtak 10-10 taneszközt – például tolltartót, füzetet – biztosítani.

Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára a sajtótájékoztatón arról beszélt, reménykeltő, hogy a kormányzat és a civil szféra össze tud fogni a családok, gyermekek érdekében. Mint mondta, ez volt az első alkalom, hogy a NOE ilyen gyűjtést szervezett, és reméli, hogy hagyomány lesz az akcióból. Megjegyezte: minden várakozást felülmúló volt az adakozási kedv, ez pedig azért fontos, mert a tanévkezdéssel járó költségek így megoszlanak a társadalomban.

A kormányzat is igyekszik minden segítséget megadni a családoknak, ebben az évben 1-9. osztályig kapják a gyerekek ingyen a tankönyveket, és kétszer annyi gyermek részesül ingyenes vagy kedvezményes iskolai közétkeztetésben, mint 2010 előtt – mondta.

Adorján Abigél, az Auchan kommunikációs menedzsere arról beszélt, folyamatosan keresik a lehetőségét, hogyan tudják a helyi közösségeket, családokat segíteni, ezért örülnek, hogy részt vehettek a gyűjtésben. Tovább segítik a családokat, ennek keretében szerveznek egy nagycsaládos hetet, amikor az érintettek számára leghasznosabb termékeket árulják majd akciósan az áruházakban – tette hozzá.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában