sikerek

2019.01.17. 08:38

Lubickolnak itthon a magyar startupok

Nemzetközi szakértői vélemények szerint Magyarországon nagyon jó az innováció.

Nem csupán a politikai érdekek mentén érnek el közös sikereket a visegrádi országok (V4), hanem az innováció területén is szoros az együttműködés. A V4-országok 64 millió fős piacot jelentenek, jelenleg az Unión belül Közép-Európában a legnagyobb mértékű a gazdasági fejlődés. Az uniós statisztikák szerint mind a négy főváros régióinak innovációs mutatója átlag feletti. A startupok korában egy jó ötletből akár néhány év alatt milliárdokat érő vállalkozás lehet.

A témában Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) kuratóriumi elnöke volt az ECHO TV V4 – Európa jövője című műsorának vendége.

Nagyjából ezer körül lehet a már működő hazai startupok száma.

A főváros segítséget nyújt nekik abban, hogy részt tudjanak venni a nemzetközi megmérettetéseken – mondta Szalai Piroska.

Nemzetközi szakértői vélemények szerint Magyarországon nagyon jó az innováció. Nagyon jó ötleteket találnak ki a startupjaink, amelyeket azzal kellene tovább segíteni, hogy megtalálják a saját piacukat

– tette hozzá.

Nagyjából tíz évvel ezelőtt születtek meg az első hazai startupok és az induló vállalkozások legújabb generációjának létszáma most kezd igazán nagyra nőni – fogalmazott az elnök.

Szabó Anett kérdésére kifejtette: ösztönzően hatnak a startupok a gazdasági élet hazai és a nemzetközi szereplőire. Közölte: látható eredményei vannak a visegrádi országokban (V4) működő fiatal innovatív cégek együttműködésének.

https://stream.echotv.hu/videos/2019/01/720/20190116_v4.MP4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában