A BÉT Legek díjátadóján

2019.01.17. 16:03

Tőzsdei elismerésben részesült a Konzum Csoport

A Budapesti Értéktőzsde BÉT Legek díjátadóján tudatták: ezé a cégé volt az év alaptőke-emelése.

A hazai tőkepiac egyik legfontosabb eseményén, a Budapesti Értéktőzsde BÉT Legek díjátadóján a Konzum Nyrt. vehette át „Az év alaptőke emelése”-díjat. A társaság igazgatósága köszönetet mond az elismerésért és a részvényesek elmúlt évben tanúsított bizalmáért.

A BÉT Legek 2018 díjátadón „Az év alaptőke emelése” kategóriában

a Konzum Nyrt. teljesítményét ismerte el a 17 tagú Tőzsdei Tanácsadó Testület. A hazai tőkepiac legfontosabb és legpatinásabb eseményén a piaci teljesítmények és a szakmai zsűri döntése alapján díjazzák az előző év kiemelkedő teljesítményeit.

A Konzum részvényei alig egy éve, 2018. március 7-én kerültek a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájába. Ezzel a cég hatalmasat lépett előre stratégiai célja megvalósításához, vagyis hogy a vállalat regionálisan működő, közép-európai léptékben is meghatározó méretű befektetési holdinggá váljon.

A Konzum IFRS szerint konszolidált teljes saját tőkéje a 2016. december végi 600 millióról 2018 végére 68 milliárd forint fölé nőtt. 2018-ban a vállalat kiemelkedő növekedést ért el nettó eszközértékben elsősorban a társaság turisztikai portfólióját érintő tőkeemelés-sorozatnak köszönhetően.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy a Budapesti Értéktőzsde a BÉT legrangosabb díjával ismerte el a Konzum tevékenységét. A szakmai zsűri mellett elsősorban a részvényeseink bizalmáért tartozunk köszönettel, hiszen nem kis részben rajtuk múlt a vállalat sikere”

– mondta a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

Jászai Gellért szerint a díj méltó befejezése a fúzió előtt álló társaság hosszú, és a reorganizáció óta páratlanul sikeres történetének, valamint erős alapot jelent a folytatáshoz – immár az Opus Global Nyrt.-vel közösen.

A Konzum és az Opus Global Nyrt. fúziója az első félévben zárul le. A tranzakciót követően az egyesült holding méretének, 320 milliárd forint fölötti saját tőkéjének köszönhetően nagyobb súllyal jelenhet meg a nemzetközi benchmark referencia-indexekben, és kiléphet a nemzetközi tőkepiacra is. A fúzióval a budapesti tőzsde 5. legnagyobb vállalata jön majd létre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában