ez a jövő

2019.02.19. 12:36

Varga Mihály: a digitalizáción múlik a versenyképesség erősödése

A digitalizáció kiterjesztését ezért a legfontosabb gazdasági célok közé kell emelni – jelentette ki a pénzügyminiszter a Nemzeti Versenyképességi Tanács keddi ülését követő sajtótájékoztatón Budapesten.

Varga Mihály a digitális képességek fejlesztése érdekében mérhető, egyértelmű célok és központi irányítás létrehozását sürgette, továbbá szorgalmazta az együttműködést a gazdasági élet szereplőivel. Az államigazgatásnak, valamint a kis- és közepes vállalkozásoknak egyaránt szüksége van a digitalizációra, a digitális képességek fejlesztésére emellett az oktatásban is meg kell találni a megfelelő helyet – hangsúlyozta.

A miniszter ismertette, hogy a Nemzeti Versenyképességi Tanács a szakképzés és felnőttképzés átalakítását, a sokoldalúan képzett munkaerőt és az innovatív cégek erősítését is a további fejlődés feltételének nevezte. Az ülés résztvevői üdvözölték, hogy a magyar gazdaság tavaly a várakozásokat meghaladva az uniós átlag háromszorosával bővült – tette hozzá.

A tárcavezető a következő években újabb jelentős munkahelyteremtő beruházásokra számít és versenyképességet javító intézkedéseket ígért.

Magyarország az elmúlt években régiós összehasonlításban is javította a helyezését, a visegrádi államok rangsorának végéről a középmezőnybe került, de csak a versenyképesség további erősítésével válhat a térség vezető gazdaságává – hangsúlyozta a pénzügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában